Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

NTOMINIK ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ...ΙΓΟΥΛΑΣ

ΕΙΜΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΚΟΡΜΙ
ΑΥΤΗ Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ......
Οι ομοιότητες του ΚΑΛΙΓΟΥΛΑ και του ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ είναι συγκλονιστικές.

Ότι επιχείρησε να βιάσει μία καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel στο Μανχάταν, όπου διέμενε το Σάββατο, κατηγορείται ο Dominique Strauss-Kahn, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πιθανός υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν του χρόνου στη Γαλλία. Και αυτή είναι η δεύτερη φορά που κατηγορείται ο σάτυρος
Ο Strauss-Kahn συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου αφότου επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο που θα ταξίδευε για τη Γαλλία. Την Κυριακή είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την Angela Merkel για το θέμα της ελληνικής κρίσης, ενώ τη Δευτέρα θα συναντούσε τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών. 


Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Γάιος Καίσαρ Γερμανικός, γνωστότερος ως Καλιγούλας, γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου του 12 μ.Χ. Σε ηλικία δύο ετών έγινε η μασκότ ενός στρατοπέδου που διοικούσε ο πατέρας του. Οι χαρακτηριστικές μπότες (Καλιγούλα στα Λατινικά), οι οποίες συνόδευαν τη μικροσκοπική στολή του λεγεωνάριου που φορούσε, του χάρισαν το παρωνύμιό του.
Αυτοκράτορας στέφθηκε σε ηλικία μόλις 25 ετών κι έφερε έναν αέρα ανανέωσης. Επέτρεψε την κυκλοφορία συγγραμμάτων που είχαν απαγορευθεί κατά τις προηγούμενες βασιλείες, κατήργησε τις δίκες για εθνική προδοσία, έδωσε χάρη στους εξόριστους και βοήθησε όσους είχαν καταστραφεί οικονομικά εξαιτίας του φορολογικού συστήματος.
Λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ενέσκηψε μια άγνωστη ασθένεια να προστεθεί στην επιληψία που τον ταλαιπωρούσε από παιδί. Σύγχρονοι ερευνητές πιστεύουν ότι προσβλήθηκε από εγκεφαλίτιδα. Ακολούθησε το 38 μ.Χ. ο θάνατος της αδελφής του Δρουσίλας, την οποία υπεραγαπούσε... ερωτικά. Το γεγονός αυτό στάθηκε αφορμή να συνειδητοποιήσει το παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης.
ΚΑΙ ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ......
...
Ο Καλιγούλας άρχισε να ανακαλύπτει παντού εχθρούς και συνωμότες και να απαιτεί λατρεία ανατολικού τύπου. Εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν από τα δικαστήρια με την ασαφή κατηγορία της «ασέβειας προς τον αυτοκράτορα» και, φυσικά, θανατώνονταν αφού πρώτα δημεύονταν οι περιουσίες τους.
Τα επόμενα τρία χρόνια οργάνωνε γιορτές απίστευτης χλιδής, ανάγκαζε τους ρωμαίους ευγενείς να τον ορίζουν ως συγκληρονόμο τους, ενώ διέταξε και τη μεταφορά του χρυσελεφάντινου αγάλματος του Δία από την Ολυμπία για να γίνει το δικό του, μετά τις απαραίτητες φυσιογνωμικές μετατροπές. Το όνομά του έγινε συνώνυμο της αλόγιστης σπατάλης και της απόλυτης αλαζονείας, της παραφροσύνης, της κραιπάλης και των οργίων.
Στην εξουσία έμεινε για λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Δολοφονήθηκε από έναν έμπιστο αξιωματικό της προσωπικής του φρουράς, στις 24 Ιανουαρίου του 41 μ.Χ., κοντά στην αρένα, ύστερα από αγώνες μονομάχων. Του άρεσε ιδιαίτερα το θέαμα της πάλης μεταξύ αναπήρων και νάνων...
ΜΑΪΣΤΑ, ΜΑΪΣΤΑ_
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου