Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στην Ιωάννα Καρυστιάνη το βραβείο μυθιστορήματος του «Διαβάζω»


Η Ιωάννα Καρυστιάνη τιμήθηκε με το δημοφιλές βραβείο του μυθιστορήματος κατά την 15η τελετή απονομής των λογοτεχνικών βραβείων του «Διαβάζω».

Η καθιερωμένη τελετή απονομής των λογοτεχνικών βραβείων του «Διαβάζω» ξεκίνησε με μια νέα ανακοίνωση από τον διευθυντή του, Γιάννη Μπασκόζο, ο οποίος τόνισε ότι το «περιοδικό μπαίνει σε μια νέα εποχή». Το «Διαβάζω» γίνεται Α.Ε. μετά την εξαγορά του τίτλου σήματός του από την οικογένεια Βασίλη Καρακουλάκη.

Το ψυχολογικό θρίλερ της Ιωάννας Καρυστιάνη «Τα σακιά», τιμήθηκε με το βραβείο μυθιστορήματος που παραδοσιακά ......
.....συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Το βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου πήγε στους Αντώνη Παπαθεοδούλου και Μυρτώ Δεληβοριά για το βιβλίο «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο». Το βραβείο λογοτεχνικού βιβλίου για μεγάλα παιδιά στη Μαρία Παπαγιάννη για το βιβλίο «Το δέντρο το μονάχο» (εκδ. Πατάκης και τα δύο). Το βραβείο ποίησης μοιράστηκαν ο Χριστόφορος Λιοντάκης («Το τέρμα της πλάνης») και ο Κώστας Μαυρουδής («Τέσσερις εποχές»).

Το βραβείο δοκιμίου-μελέτης απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Τσουκαλά («Η επινόηση της ετερότητας. “Ταυτότητες” και “διαφορές” στην εποχή της παγκοσμιοποίησης»).

Στην κατηγορία του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα τιμήθηκε ο Μιχάλης Γεννάρης με το βιβλίο του «Πρίγκιπες και δολοφόνοι». Το βραβείο διηγήματος-νουβέλας απέσπασε ο Αλέξανδρος Ισαρης για το βιβλίο «Βίνκελμαν ή Το Πεπρωμένο».

Φέτος οι διακρίσεις συνοδεύτηκαν από μια καλλιτεχνική προσφορά, καθώς ο κάθε βραβευμένος πήρε, μαζί με το χρηματικό έπαθλο των 2.000 του ΟΣΔΕΛ, κι ένα έργο Ελλήνων ζωγράφων, με φροντίδα του Μουσείου Φρυσίρα. Το Βραβείο Προσφοράς στο βιβλίο (χωρίς χρηματικό έπαθλο) στη μνήμη του ιδρυτή του περιοδικού Περικλή Αθανασόπουλου, απονεμήθηκε στο Ιδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου