Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ - ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ''Ιμαρέτ'' ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΤΟ «Άγιοι και δαίμονες εις ταν Πόλιν»


ο Γιάννης ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ
Ο Γιάννης Καλπούζος επιστρέφει με ένα νέο, επικό μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει στην Πόλη από το 1808-1831. Η Ιστορία εξακολουθεί να ασκεί γοητεία στους λογοτέχνες και το αναγνωστικό κοινό.

Το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου για την Κωνσταντινούπολη, με τίτλο «Άγιοι και δαίμονες εις ταν Πόλιν» (εκδ. Μεταίχμιο) αρχίζει να κερδίζει το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς ήδη έχει αγγίξει τα 40.000 αντίτυπα. 

Ο συγγραφέας από την Άρτα που τιμήθηκε το 2009 με το βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για το προηγούμενο έργο του «Ιμαρέτ, στη σκιά του ρολογιού», παραμένει σταθερά προσηλωμένος στο ιστορικό μυθιστόρημα.

Στις σελίδες του νέου του βιβλίου, ....
...μυθοπλασία και πραγματικότητα συνυφαίνονται στο υφαντό της Πόλης από το 1808 ως το 1831. Καθημερινή ζωή, έρωτες, δυνατές φιλίες, πλούτη, φτώχεια, οραματιστές, συμμορίες των δρόμων, χασικλήδες, δερβίσηδες, γενίτσαροι. Αρνησίθρησκοι, κρυπτοχριστιανοί, δεισιδαιμονίες, ερωτικά ξόρκια, χαμένα όνειρα, οι γυναίκες στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού· πυρκαγιές, παζάρια, βεγγέρες, καπηλειά των 1000 τ.μ., η τρομερή φυλακή του Μπάνιον, το μπουντρούμι και η αστυνομία του Πατριαρχείου.

Κοινά σχολεία, η Μεγάλη του Γένους Σχολή, ερωμένες Πατριαρχών, λεσβίες, αρώματα, λάσπες, βασανιστήρια, πανούκλα. Προεπαναστατική περίοδος, Φαναριώτες, συνωμοσίες, μυστικές εταιρείες, προδότες, μισαλλοδοξία, οι σφαγές στην Πόλη το 1821. Ρωμιοί, Οθωμανοί, Αρμένιοι, Φράγκοι, Εβραίοι. Κι ακόμα Πόντος, Χίος, Δραγατσάνι, Μανιάκι, Αλεξάνδρεια. Πόθος, φόβος, όχλος, άγιοι και δαίμονες.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Άγιοι και δαίμονες εις ταν Πόλιν» θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαϊου στο Passport (Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς) στις 21:00. Ο συγγραφέας θα μιλήσει μαζί με το κοινό ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει ο ποιητής Γιώργος Χρονάς.

Πληροφορίες: Παρουσίαση του βιβλιίου «Άγιοι και δαίμονες εις ταν Πόλιν», στις 25 Μαϊου,στις 21:00 στο Passport, στον Πειραιά (Καραϊσκου 119, Πλατεία Κοραή)._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου