Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΣΗΜΕΡΑ: Μουσικό αφιέρωμα στον Aκη Πάνου στο θέατρο Badminton


Έντεκα χρόνια μετά το θάνατο του ασυμβίβαστου λαϊκού διανοούμενου Άκη Πάνου, ξεχωριστοί καλλιτέχνες συγκεντρώνονται για μία βραδιά-φόρο τιμής σε αυτόν και στα τραγούδια που άφησε πίσω.

Το θέατρο Badminton φιλοξενεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στον συνθέτη Άκη Πάνου, στο πλαίσιο της σειράς «Τα πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού» σήμερα, σε μια παράσταση με τον τίτλο «Αδιόρθωαναρχί».

Τη μνήμη του και την κληρονομιά που άφησε στο ελληνικό τραγούδι θα τιμήσουν επτά ερμηνευτές που με τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια, έχουν αποδείξει την αγάπη τους για τα τραγούδια του Άκη Πάνου. Οι .....
..Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λιζέτα Καλημέρη, Λάμπρος Καρελάς, Βαγγέλης Κορακάκης, Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Ντουνιάς και Μπάμπης Στόκας, μαζί με τη λαϊκή ορχήστρα «Καρέ-Καρέ» θα συναντηθούν στη σκηνή του Θεάτρου Badminton για να τραγουδήσουν τα πλέον εμβληματικά τραγούδια του.


Όπως αναφέρει και ο Στέλιος Ελληνιάδης, ο Άκης Πάνου υπήρξε φορέας της μεγάλης παράδοσης του λαϊκού πολιτισμού, αυτοδίδακτος, αλλά και μεγάλος ανανεωτής που ενσωμάτωνε στη μουσική του τους επίγειους και υπόγειους ήχους της πόλης, με ταλέντο, πρωτοτυπία και καλαισθησία.

Αντιστάθηκε με τις προσωπικές επιλογές του και αντιπρότεινε τα τραγούδια που έγραφε με έμπνευση, πάθος, χιούμορ και ευαισθησία. Δεν έγραφε κατά παραγγελίαν. Έγραφε για να εκφραστεί, για να στείλει μηνύματα, για να διεκδικήσει και να αντισταθεί, όπως και αντιστάθηκε όλη του τη ζωή στις δυνάμεις που κινούσαν τη δισκογραφία, τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους, με βαρύτατο κόστος.

Με τραγούδια όπως «Η ζωή μου όλη», «Η πιο μεγάλη ώρα», «Ασφαλώς και δεν πρέπει», «Ο τρελός», «Kαι τι δεν κάνω», «Θα κλείσω τα μάτια», «Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός», «Αδιορθωαναρχί-» ο Άκης Πάνου σφράγισε για πάντα το όνομα του με το λαϊκό τραγούδι και οι δημιουργίες του θα μείνουν αθάνατες.

Πληροφορίες: Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδί, 211 1010000, στις 9 μ.μ., εισιτήρια 10, 20, 30, 35 και 40 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου