Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στην Ελλάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος


Στην Καβάλα βρέθηκε χθές το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στα πλαίσια της τριήμερης επίσκεψής του στη βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έγινε δεκτός στην πόλη με τιμές από τις Αρχές και πλήθος κόσμου, βρέθηκε εκεί με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης της πρώτης Ελληνίδας και Ευρωπαίας χριστιανής, της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας που βάφτισε το 56 μ.Χ. ο απόστολος των Εθνών Παύλος στις όχθες του Ζυγάκτη ποταμού κοντά στη φημισμένη αρχαία πόλη των Φιλίππων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε αεροπορικά από την Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενος από τους...
... μητροπολίτες Μύρων και Ελβετίας. Στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας τον υποδέχθηκαν εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης και ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος.

Η πρώτη στάση του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας ήταν στη Νέα Καρβάλη όπου προσκύνησε τα ιερά λείψανα του προκατόχου του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου που έφεραν πρόσφυγες από την Καππαδοκία.

Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη συγκίνησή του που όπως είπε εδώ στην Καβάλα συναντάει ένα κομμάτι της πατρίδας της Καππαδοκίας επισημαίνοντας ότι πάντα βρίσκεται στην καρδιά και τη μνήμη όλων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής υποδέχθηκε τον κ.Βαρθολομάιο στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας και του απηύθυνε το θερμό καλωσόρισμα εκ μέρους όλων των Καβαλιωτών.

Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε θερμά όλους τους πολίτες και τις τοπικές Αρχές για την εγκάρδια και ζεστή υποδοχή που του επιφύλαξαν και αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς της Καβάλας με την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, «την πνευματική τροφό του γένους», όπως την χαρακτήρισε._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου