Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΨΙΘΥΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΔΙΑΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ''ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ'' ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ -ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ


ο παραδοσιακός τρόπος για ''σκονάκι''

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργείται προανάκριση, μετά από παραγγελία της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, για υπόθεση αντιγραφής από μαθητή, θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σε μάθημα τεχνολογικής κατεύθυνσης, έγινε η προσπάθεια ''αντιγραφής'', σε συνεργασία με ιδιωτικό φροντιστήριο, μέσω κινητού τηλεφώνου. 

Ολόκληρο δίκτυο μέσω SMS ή email είχε στήσει ο 45χρονος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ο οποίος μέσω κινητού τηλεφώνου έστελνε τις απαντήσεις των πανελλαδικών στους μαθητές του. Υπολογίζεται ότι συμμετείχαν τουλάχιστον πέντε μαθητές.

Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστεί αν υφίσταται η διαρροή θέματος καθώς και αν υφίσταται διαρροή και σε άλλα μαθήματα, με στόχο να αναζητηθεί και να αναζητηθεί το πρόσωπο που έδωσε τις λύσεις.



Το σύστημα αποκαλύφτηκε όταν ........Διευθυντής σε Λύκειο του Γαλατσίου έπιασε στις τουαλέτες μαθητή να λαμβάνει με το κινητό του τις απαντήσεις!

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε σε κατάθεση ο μαθητής, προς τον οποίο έγινε η διαρροή ηλεκτρονικά, ενώ η όλη έρευνα διενεργείται υπό την εποπτεία εισαγγελέα.

Η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, κληθείσα να σχολιάσει το θέμα, αρνήθηκε να απαντήσει._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου