Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κρίση ξέσπασε στη Μαύρη Θάλασσα ανάμεσα σε Ρουμανία – Τουρκία


Κρίση ξέσπασε στη Μαύρη Θάλασσα ανάμεσα σε Ρουμανία – Τουρκία πριν μερικές ώρες όταν αλιευτικό σκάφος με τουρκική σημαία εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας, δεν υπάκουσε στις συστάσεις της ρουμανικής ακτοφυλακής, με συνέπεια οι ρουμανικές αρχές να ανοίξουν πυρ εναντίον του.

Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά το πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους συνελήφθη στα όρια των χωρικών υδάτων μεταξύ Ρουμανίας – Βουλγαρίας. Σε βοήθεια του τουρκικού αλιευτικού ακολούθησε επιχείρηση από τη τουρκική ακτοφυλακή με σκάφη και ελικόπτερα χωρίς ωστόσο να προλάβουν να κάνουν κάτι.

Το σκάφος και το πλήρωμά του αυτή τη στιγμή ........βρίσκονται στο λιμάνι της Κωνστάτζας, ενώ υπάρχει και ένας τραυματίας από το πλήρωμα του τουρκικού αλιευτικού. Το τουρκικό αλιευτικό σκάφος είναι σε άθλια κατάσταση όπως περιγράφεται και έτοιμο προς βύθιση.

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής HURRIYET το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έχει επικοινωνήσει με το αρμόδιο τμήμα της Ρουμανίας και αφού ζήτησε εξηγήσεις απαίτησε να προστατευθούν οι επιβαίνοντες στο σκάφος λόγω που ανησυχεί για την ασφάλεια τους. Οι ρουμανικές αρχές διαβεβαίωσαν τους τούρκους πως όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος είναι καλά στη υγεία τους και εξήγησαν πως όλα συνέβησαν από την ώρα που δεν υπάκουσαν στις επαναλαμβανόμενες συστάσεις τους.

Το θέμα παρακολουθούν και τούρκοι διπλωμάτες που όπως δήλωσαν αφού αξιολογήσουν τη κατάσταση και εξετάσουν γιατί πραγματικά οι ρουμανικές αρχές άνοιξαν πυρ θα προβούν σε πορίσματα και δηλώσεις._
ANΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ http://ellhnikhaktofylakh.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου