Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ - ''ΠARROT BAY''

Το parrotbay πρόκειται για ένα διαρκώς εξελισσόμενο project, μία δικτυακή πύλη που δεν σταματά να μεταβάλλεται, να επεκτείνεται, ένας ψηφιακός τόπος στον οποίο βρίσκουν στέγη έξυπνα videos σχετικά με ανθρώπους, θέματα και ιδέες που αλλάζουν τον κόσμο μας. 

Ανεξάρτητα ντοκιμαντέρ, διαλέξεις, συζητήσεις, ακαδημαϊκά μαθήματα και ηλεκτρονικά βιβλία, είναι τα είδη του  υλικού που θα βρείτε στις σελίδες μας.

Αποστολή του parrotbay είναι η υποστήριξη της επιστημονικής εκπαίδευσης, της κριτικής σκέψης και της τεκμηρίωσης στην κατανόηση του φυσικού κόσμου, σε μία προσπάθεια να ξεπεραστούν ο φανατισμός (πολιτικός, κοινωνικός, θρησκευτικός ή φυλετικός),  η μισαλλοδοξία, οι δεισιδαιμονίες και ο ανθρώπινος πόνος που όλοι αυτοί οι παράγοντες επιφέρουν. 

Βασικός μας στόχος είναι η αποβολή, της ανυπόστατης προσωπικής άποψης, πάνω σε κοινά καθημερινά θέματα, προϊόν  αγνοίας, καθησυχαστικής ή κολακευτικής αυταπάτης, κοινωνικής και πνευματικής χειραγώγησης, και κερδοσκοπικής μεταφυσικής αποπλάνησης.

Αφορμή της προσπάθειάς  μας στάθηκε η απομόνωση του  ελληνικού κοινού από την ακαδημαϊκή γνώση και γενικότερα, τις επιστημονικές εξελίξεις. Βασικά αίτια της απομόνωσης αυτής θεωρούμε: Την έλλειψη ελεύθερου χρόνου, τη δυσκολία εντοπισμού του διάσπαρτου υλικού στο διαδίκτυο, την ελλιπή γνώση της αγγλικής γλώσσας στην οποία παράγεται το μεγαλύτερο μέρος του επιστημονικού υλικού και την ευκολία εύρεσης "ευκολοχώνευτου" και ελκυστικά διασκεδαστικού μεταφυσικού υλικού που κυκλοφορεί σε μεγάλη ποικιλία και  αποπροσανατολίζει τον κόσμο. 

Συγκεντρώνοντας, σ' έναν ενιαίο χώρο, όλο το μεταφρασμένο υλικό που κυκλοφορεί και παράλληλα υποτιτλίζοντας αποσπάσματα ανεκτίμητων ομιλιών και σημαντικών ερευνών , επιχειρούμε να "ανοίξουμε" την όρεξη του επισκέπτη μας στην έρευνα, να τους παρουσιάσουμε την μέθοδο πάνω στην οποία η επιστήμη δημιουργήθηκε  και εξελίσσεται. Θα θέλαμε να γίνει ευρέως κατανοητό ότι σε ένα φαινόμενο δεν υφίσταται επιστημονική άποψη , αλλά επιστημονική Παρατήρηση και Περιγραφή  αυτού.  

Το parrotbay αποτελεί ένα φόρο τιμής στην ανθρώπινη σκέψη και στο μεγαλειώδες εργαλείο της, την επιστημονική μέθοδο. Μέσα από τα θέματά του, ελπίζουμε, θα πειστείτε πως η επιστήμη μπορεί να γίνει απολαυστική και διασκεδαστική, αλλά και ότι διαθέτει  μοναδική ικανότητα στο δίνει τις πιο ακριβείς εξηγήσεις και λύσεις στα ερωτήματά μας. 
Πιστεύουμε με πάθος στη δύναμη που έχει η γνώση  να αλλάζει αντιλήψεις, συμπεριφορές και, κατ' επέκταση, τον κόσμο. Στο parrotbay παρέχεται ελεύθερη, δωρεάν γνώση και έμπνευση από τους πλέον χαρισματικούς διανοητές του κόσμου. 


Στον δικτυακό μας  τόπο είναι όλοι ευπρόσδεκτοι - άνθρωποι κάθε κουλτούρας, που μοιράζονται  μαζί μας το ίδιο πάθος για την  έρευνα και για μία βαθύτερη κατανόηση  του κόσμου. 
  

TheParrotbayteam 
ps. Όπως θα διαπιστώσετε, η παρουσίαση του υλικού γίνεται χωρίς copyright· πέρα από την έλλειψη οικονομικής δυνατότητάς μας για την καταβολή των δικαιωμάτων, μία τέτοια "δέσμευση" της γνώσης είναι αντίθετη στις ιδεολογικές μας θέσεις. Η γνώση επιβάλλεται να παρέχεται δωρεάν, και ο απλός άνθρωπος να έχει πλήρη και άνευ όρων και ορίων πρόσβαση σε αυτήν. Παρ' όλα αυτά, ζητούμε συγγνώμη από τους κατόχους των δικαιωμάτων, για την πρωτοβουλία μας._

ΤΕΛΕΙΟ._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου