Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ...Η ΚΡΙΣΤΙΝ ΣΤΟ ΔΝΤ?


έτσι θα ελέγξω τις Ελληνικές αντοχές!

Άρχισε επισήμως η μάχη της διαδοχής μετά την παραίτηση του Ντομινίκ Στρός Καν, με πολλά ονόματα να φιγουράρουν ήδη στη λίστα των επίδοξων διαδόχων.

Οι Ευρωπαίοι προκρίνουν και πάλι Ευρωπαίο, αλλά οι ΗΠΑ βρήκαν την τέλεια ευκαιρία για να παρεισφρύσουν, αν δεν τα καταφέρουν θα προσπαθήσουν να προωθήσουν μια απο τις ισχυρές αναδυόμενες οικονομίες, κυρίως από την νότια Αμερική. 

Ο κατάλογος των επίδοξων διαδόχων είναι μακρύς, με επικρατέστερα τα ονόματα των Βρετανών Γκόρντον Μπράουν και Άλιστερ Ντάρλινγκ, του διοικητή της τράπεζας του Καναδά Μαρκ Κάρνει αλλά και του πρώην υπ. Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς. 

Από τη σχετική λίστα ξεχωρίζει το όνομα της γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ. 
Τα υπέρ της:...
..... γνωρίζει πολύ καλά τα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, η εποχή ίσως είναι ώριμη για την πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του ΔΝΤ!
Χαίρει, επίσης ιδιαίτερης εκτίμησης στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους και γνωρίζει πολύ καλά τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ξεκίνησε μάλιστα την καριέρα της ως δικηγόρος και έχει δηλώσει πρόσφατα, ότι η ζωή στην Αμερική της αρέσει.

Το όνομα της Κριστίν Λαγκάρντ προωθείτο ήδη από τους οικονομικούς κύκλους πριν καν υποβάλει την παραίτησή του ο Ντομινίκ Στρος Καν. _
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου