Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


To αναγνωριστικό αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών με στοιχεία EP–3E, το οποίο ειδικεύεται στην υποκλοπή επικοινωνιών, αποκαλύφτηκε ότι μετέφερε σημαντικές πληροφορίες στον Τουρκικό στρατό για τις κινήσεις του PKK!

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Francis J. Ricciardone, αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με παλαιότερες δηλώσεις του, ό,τι  οι ΗΠΑ προσφέρουν ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ στην Τουρκία για το πόλεμο κατά της τρομοκρατίας!

Ο Ricciardone δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη: ''το PKK γνωρίζει ότι βοηθάμε, πρέπει να αναρωτιούνται  γιατί οι επιχειρήσεις είναι τόσο στον...
.. στόχο.''

Η μονάδα που προωθεί τις πληροφορίες στους Τούρκους οναμάζεται VQ–2, και αρχικά δημιουργήθηκε το 1955. Τα αεροσκάφη EP–3E είναι χρεωμένα για αυτή την επιχείρηση στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Η αποστολή τελεί υπό τις διαταγές του 6ου Αμερικάνικου Στόλου για αυτή την ''δουλειά''.

Η απόφαση άμεσης συνεργασίας και αποκάλυψης τέτοιου είδους πληροφοριών υπογράφτηκε το 2007 από το Ερντογάν και τον πρώην Πρόεδρο των Ηπα, George W. Bush.

Αυτές οι αποκαλύψεις του Πρεσβευτή έρχονται ηθελημένα μετά την ''γκρίνια'' του Αντιπροέδρου της Τουρκίας Cemil και του Υπουργού Αμύνης της Τουρκίας Vecdi Gönül, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ δεν βοήθησαν την Τουρκία στον αγώνα της εναντίον του PKK όσο βοήθησε η Τουρκία τις ΗΠΑ στον αγώνα τους εναντίον της Αλ-Κάϊντα.

Επίσης ο Πρεσβευτής Ricciardone δήλωσε ότι ''η ραγδαία ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας θα είναι μια βασική μελλοντική ένωση μεταξύ των δυο χωρών''.

Έτσι, μ’αυτή την όχι τυχαία δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή λύνεται η απορία μου σχετικά με την ταχύτατη ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας. Τεχνογνωσία των αμερικάνων χορηγείται στους Τούρκους ώστε οι Τούρκοι, ύπο την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, να αποτελούν μια επιλογή στους αγοραστές οπλικών συστημάτων, απομακρύνοντας αυτούς τους αγοραστές και τον πακτωλό των χρημάτων τους, μακριά από τους Ρώσους, τους Κορεάτες, τους Κινέζους κ.ο.κ._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου