Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η Greenpeace στη συνέντευξη τύπου του European Business Summit


...οι διοργανωτές μας προσκάλεσαν να παρέμβουμε στη συνέντευξη τύπου του συνεδρίου και να ζητήσουμε από τον επιχειρηματικό κόσμο της Ευρώπης να ταχθεί ανοιχτά υπέρ του στόχου 30%. Αυτό είχε αποτέλεσμα, αρκετές από τις εταιρίες να δηλώσουν την επιθυμία τους να αλλάξουν στάση!

Oι διοργανωτές του European Business Summit, αναγκάστηκαν χθες να δώσουν το λόγο στη Greenpeace κατά την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, στην οποία καλέσαμε τις εταιρίες εκείνες που με τη στάση τους επιβραδύνουν την πράσινη ανάπτυξη, να υποστηρίξουν φιλόδοξες πολιτικές για το κλίμα που θα οδηγήσουν σε μια πιο σύγχρονη, ανταγωνιστική και φιλική προς το περιβάλλον ευρωπαϊκή οικονομία.

30% μείωση των ......
..εγχώριων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2020 είναι η ελάχιστη δέσμευση που οφείλει να κάνει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών και να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής οικονομίας, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας.  Πολλές εταιρίες υποστηρίζουν και επιταχύνουν την πορεία της Ευρώπης προς το στόχο αυτό, κάποιες άλλες όμως αντιδρούν και ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για να επηρεάσουν αρνητικά τις πολιτικές αποφάσεις.

Για περίπου μία ώρα, 170 ακτιβιστές της Greenpeace αιφνιδίασαν τους διοργανωτές του European Business Summit και εμπόδισαν τις εταιρίες που αντιτίθενται σε πιο φιλόδοξες κλιματικές πολιτικές να μπουν στο κτίριο. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να παρέμβουν και να συλλάβουν τους περισσότερους ακτιβιστές, όχι όμως και τους αναρριχητές μας που παρέμειναν στο κτίριο με το μεγάλο πανό μας, μέχρι αργά το απόγευμα.

''Στην Ευρώπη σήμερα έχουμε μία επιλογή. Μπορούμε να εκσυγχρονίσουμε την οικονομία μας και να την καταστήσουμε ανταγωνιστική ή να παραμείνουμε στο έλεος των μεταβαλλόμενων τιμών των ορυκτών καυσίμων και των μεγάλων ρυπαντών'', τόνισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, συντονιστής για θέματα ενέργειας του Ευρωπαϊκού γραφείου της Greenpeace. ''Σήμερα καλέσαμε τις εταιρίες που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα, να ταχθούν υπέρ του 30%, υπέρ των πράσινων επενδύσεων και των εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας'', ανέφερε._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου