Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ''ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ'' ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ... ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ


χάϊλ ΑΝΓΚΕΛΑ!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, διέψευσε τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ΟΝΕ, όπως και εκείνο της αναδιάρθρωσης του χρέους: «Φυσικά και αποκλείεται το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και δεν συζητούμε θέμα αναδιάρθρωσης. Επαναλαμβάνω συζητούμε τώρα τους δυνητικούς όρους επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από αυτές».

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει του χρόνου στις αγορές προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της. Στο παρασκήνιο συζητείται το ενδεχόμενο ενός συμπληρωματικού δανείου ύψους 25 δισ. ευρώ. Ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, υποστηρίζει ότι η Αθήνα μπορεί να βγει από τη δύσκολη θέση και χωρίς νέο δάνειο, αλλά με την επιμήκυνση της αποπληρωμής των ομολογιακών της οφειλών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ερώτηση για το εάν θα επαρκέσει το πακέτο των 110 δις. για την σταθεροποίηση της Ελλάδας απάντησε:....
.... «Δεν μπορούμε να πούμε σήμερα οριστικά εάν θα επαρκέσει ή όχι. Άλλά έχουμε αποδείξει ότι με την συνετή συνεργασία είμαστε κάθε στιγμή έτοιμοι να βρούμε λύσεις για όλα τα προβλήματα που προκύπτουν».

Το Βερολίνο, πίσω από κλειστές πόρτες, φέρεται να επιδιώκει την αναδιάταξη του ελληνικού χρέους, καθώς εκτιμά ότι δεν αντέχει η χώρα περισσότερα μέτρα. Σύμφωνα με τη Welt που επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους της Γερμανίας, η Γερμανία θα ήθελε διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της με στόχο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολογιακών οφειλών. 

Έρχεται, έρχεται....._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου