Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ...? ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ


Γεννημένος στις 10 Μαρτίου του 1957 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας ο Οσάμα Μοχάμεντ Αουάντ μπιν Λάντεν υπήρξε για μία δεκαετία ο υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος από τη CIA σε όλο τον κόσμο. Έπεσε νεκρός την 1η Μαίου 2011 σε επέμβαση αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην πόλη Αμποταμπάτ βόρεια του Ισλαμαμπάντ στο Πακιστάν.
ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΕΡΑΣΤΟΣ?
Οι φωτογραφίες πoυ κυκλοφορούν είναι τουλάχιστον από το 2001, φαίνεται καθαρά ότι η κόμη και το μούσι του είχαν ήδη ασπρίσει στις παλιές φωτογραφίες, μια δεκαετία μετά, στην φωτογραφία του νεκρού (?) ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ η κόμη και το μούσι αντικατοπτρίζουν ένα άνθρωπο που.....
.... σίγουρα δεν είναι 54χρονών! Βαψομαλλίας λοιπόν ο Μπίν ή οι Αμερικάνοι ήθελαν οπωσδήποτε κάποιον που η εμφάνισή του να μην αφήνει καμία αμφιβολία? 
Ο Ομπάμα με αυτή την ''νίκη'' του σίγουρα θα ξαναπεράσει μπροστά στις δημοσκοπήσεις!

undefined


Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Με τη σοβιετική εισβολή του 1979 ο Λάντεν εγκαταστάθηκε στο Αφγανιστάν όπου ενώθηκε με τους Μουτζαχεντίν πολεμώντας με την υποστήριξη της CIA, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στον εξοπλισμό, την εκπαίδευση και τη χρηματοδότηση των ανταρτών.


Έντονη ήταν η αντίδραση του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην απόφαση των ΗΠΑ, το 1991 κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ενάντια στο Ιράκ, να εγκαταστήσουν στη Σαουδική Αραβία 300.000 στρατιώτες, ανάμεσά τους και γυναίκες. Θεώρησε προσβολή την εγκατάσταση «απίστων» σε ένα από τα πιο ιερά μέρη του Ισλάμ και ορκίστηκε εκδίκηση.Το Φεβρουάριο του 1998 κήρυξε ιερό πόλεμο για λογαριασμό του Παγκόσμιου Μετώπου της Τζιχάντ ενάντια στους Εβραίους και τους ''Σταυροφόρους'', διακηρύσσοντας πως η δολοφονία Αμερικανών και των συμμάχων τους ήταν ιερό καθήκον του κάθε μουσουλμάνου.


Έξι μήνες αργότερα δύο βομβιστικές επιθέσεις στις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Κένυα και την Τανζανία, κόστισαν τη ζωή σε 224 ανθρώπους και τραυμάτισαν περίπου 5.000. Ο Μπιν Λάντεν, μαζί με άλλους 16, θεωρήθηκε ως ο εγκέφαλος των επιθέσεων. Σύντομα το FBΙ τον επικήρυξε για 25 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης οι αμερικανικές αρχές τον εμπλέκουν και στις επιθέσεις το 1993 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε άλλες επιθέσεις στη Μέση Ανατολή όπου έχασαν τη ζωή τους Αμερικανοί πολίτες.

Οι ΗΠΑ κήρυξαν επίσημα τον πόλεμο στον Μπιν Λάντεν και την οργάνωσή του Αλ Κάιντα αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν το 17ο από τα 52 παιδιά του Μοχάμεντ Μπιν Λάντεν, ενός πολυεκατομμυριούχου εργολάβου υπεύθυνου για την κατασκευή του 80% των υποδομών της Σαουδικής Αραβίας. Με το θάνατο του πατέρα του πέρασε στα χέρια του μια τεράστια χρηματική περιουσία.


Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες μελετούσε τα θρησκευτικά κείμενα του Ισλάμ, ασπαζόμενος τελικά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό._
farmakiΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου