Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΜΕΣΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ WIKILEAKS!

O Jacob APPELBAUM
Ένα μέλος της βασικής ομάδας των χακιβιστών που ίδρυσαν το Wikileaks συνελήφθη από ομοσπονδιακούς πράκτορες στο αεροδρόμιο του Σιάτλ στην Αμερική στις αρχές της εβδομάδας, σε μια προφανή προσπάθεια από τις αρχές να μάθουν περισσότερα για την ομάδα που διέρρευσε χιλιάδες μυστικά έγγραφα της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο διαδίκτυο.
Ο τριαντάρης Jacob Appelbaum, είναι Αμερικανός πολίτης, τέθηκε υπό κράτηση στο 
Διεθνές Αεροδρόμιο Seattle Tacoma το βράδυ της Δευτέρας, μετά την επιστροφή από την Ισλανδία. Ο εφευρέτης του ....
...Tor Project, λογισμικού ασφαλείας που επιτρέπει στους χρήστες υπολογιστών να σερφάρουν στο διαδίκτυο ανώνυμα, έχει δανείσει την εμπειρία του, σε σχέση με την ασφάλεια, στον ιδρυτή του Wikileaks Julian Assange. Έχει προηγουμένως  ερευνηθεί από ομοσπονδιακούς πράκτορες στο αεροδρόμιο Newark τον περασμένο Ιούλιο, και είναι ένας από τους πέντε εθελοντές των οποίων οι λογαριασμοί στοTwitter χρησιμοποιήθηκαν για την διάρευση των μυστικών της αμερικανικής κυβέρνησης τον Δεκέμβριο. 

Ο Appelbaum κατά την διάρκεια της σύλληψης έδινε συνεχώς στοιχεία μέσω του TWITTER. Η Brigitta Jonsdottir, μέλος του κοινοβουλίου της Ισλανδίας και ακτιβίστρια του Wikileaks, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του λογαριασμού του Appelbaum . 
Ο Appelbaum έγραψε ότι οι πράκτορες ήθελαν τον  φορητό υπολογιστή του και τα κινητά τηλέφωνα και "ήταν εμφανώς δυσαρεστημένοι όταν δεν ανακάλυψαν τίποτα" ._

farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου