Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Στο Α.Π.Θ η παρουσίαση της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή


Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο εκδηλώσεων στο πλαίσιο των οποίων σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης μιλούν για το έργο τους.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011 και ώρες 12.00 με 15.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., με καλεσμένο τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

Ο Γιάννης Σμαραγδής θα παραδώσει μάθημα σκηνοθεσίας που θα απευθύνεται όχι μόνο στους φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. αλλά σε όσους επιθυμούν να μυηθούν στην τέχνη της σκηνοθεσίας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την ...
...προβολή 45λεπτης ταινίας που θα αφορά στο οδοιπορικό της πολυβραβευμένης ταινίας «El Greco». Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και αμέσως μετά θα αρχίσει το μάθημα σκηνοθεσίας που, για πρώτη φορά, θα είναι ανοιχτό και για το κοινό.
Ο κ. Σμαραγδής θα κάνει εισήγηση με θέμα τη ψυχή ενός έργου τέχνης και πως αυτό λειτουργεί με τις ψυχές των θεατών. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Αμέσως μετά, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση της νέας ταινίας του με τίτλο: «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι». Η ταινία αναδεικνύει τη συγκλονιστική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή από τα Ψαρά, που έμαθε στην υφήλιο το χαβιάρι, διέθεσε όλα τα χρήματά του στον απελευθερωτικό αγώνα και τελείωσε τη ζωή του ως Άγιος.

Τον διάσημο σκηνοθέτη θα παρουσιάσει ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και θα του αποδώσει τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον πολιτισμό.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν ηλεκτρονικά το μάθημα σκηνοθεσίας και την πρώτη παρουσίαση της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή που θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. και ώρες 12.00 με 15.00, καθώς θα υπάρχει live streaming όλης της εκδήλωσης στη διεύθυνση mms://video.auth.gr/tellogleio_smaragdhs.


farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου