Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

« Εξάρθρωση σπείρας Αλβανών για διαρρήξεις – κλοπές – εκβιάσεις »


Συνελήφθησαν, χθες  στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας Αγρινίου και της Ο.Π.Κ.Ε., τρείς αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 29, 25 και 22 ετών οι οποίοι συγκρότησαν από οκταμήνου εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν διαρρήξεις – κλοπές σε Ιερούς Ναούς, καταστήματα, κατοικίες ως και κλοπές οχημάτων, για την παράδοση των οποίων απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα από τους ιδιοκτήτες.

Οι Αλβανοί δράστες αποκόμισαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 50.000,00 € ενώ αφαίρεσαν τιμαλφή , τσιγάρα , κινητά τηλέφωνα αξίας 20.000,00  € περίπου.
Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των  5.000,00  €, κινητά τηλέφωνα, τσιγάρα , γάντια , κουκούλες , διαρρηκτικά εργαλεία και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη. Επίσης ανευρέθησαν και παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους σε προγενέστερο χρόνο τα επτά (7) κλαπέντα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, χτες το μεσημέρι εντοπίσθηκε ....
..σταθμευμένο σε κεντρική οδό της πόλεως Αγρινίου, κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση. Βραδινές ώρες της ιδίας ο πρώτος των συλληφθέντων, μετέβη στο σημείο να το παραλάβει και αμέσως προσήχθη στην Υπηρεσία μας.
Από την αστυνομική έρευνα που επακολούθησε – σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αιτωλίας και Αχαΐας – προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, προέβαιναν κατά καιρούς και με διαφορετική σύνθεση σε διαρρήξεις Ιερών Ναών, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατοικιών και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, τσιγάρα, κινητά τηλέφωνα και κλειδιά εκκίνησης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.
Στην συνέχεια αφαιρούσαν τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξωθι των κατοικιών και σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, εκβίασαν τους ιδιοκτήτες απαιτώντας την κατάθεση χρηματικού ποσού ύψους 2.000,00 €, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που προηγουμένως είχαν ενεργοποιήσει, προκειμένου να τους επιστραφούν τα κλεμμένα οχήματα, χωρίς τελικά να το επιτύχουν αφού οι παθόντες ενήργησαν σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αστυνομίας.


Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, η οποία ενεργεί την προανάκριση, εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις. Συλληφθέντες, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην Χώρα, αύριο 28-01-2011 θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αγρινίου._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου