Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ

μέρη γορίλλα
Οι αρχές της Γκαμπόν (Η Δημοκρατία της Γκαμπόν είναι μια χώρα στην Κεντροδυτική Αφρική, με έκταση 267.667 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 1.514.993) συνέλαβαν πέντε άτομα για την αντιμετώπιση της παράνομης πώλησης αντικειμένων από μέρη ζώου, η πώληση περιλάμβανε τα κεφάλια ενός γορίλα και 12 χιμπατζήδων, σύμφωνα με μια ομάδα διατήρηση της άγριας ζωής. 


"Αυτή είναι η πρώτη φορά που 13 κεφάλια πιθήκων κατασχέθηκαν, δήλωσε ο Luc Mathot, ο πρόεδρος για την ''Διατήρησης Δικαιοσύνης''
Μαζί με το κεφάλι κατασχέθηκαν, δύο χέρια από γορίλες και 30 από χιμπατζήδες ! 
Επιπλέον, 12 δέρματα ....
.....λεοπάρδαλης , μισή λεοντή, δέρματα φιδιών και 5 ουρές ελέφαντα κατασχέθηκαν. 


Οι πέντε ύποπτοι - μια γυναίκα από το Μπενίν και τέσσερις άντρες από τη Νιγηρία - συνελήφθησαν στις 13 Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα της Γκαμπόν, Λιμπρεβίλ, και κατηγορούνται για εγκλήματα εναντίον της άγριας φύσης για την διακίνηση παράνομων αντικειμένων ζώων, σύμφωνα με Mathot. Θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν έως και 6 μήνες στη φυλακή αν καταδικαστούν, πράγμα το οποίο είναι σίγουρα μη αποτρεπτικό από το παράνομο κυνήγι. 

Άλλα αφρικανικά κράτη, όπως το Καμερούν και το Κογκό έχουν αυστηρότερες ποινές για τη διακίνηση, που φτάνει έως πέντε έτη. 
Οι αρχές της Γκαμπόν συνεργάστηκαν στην επιχείρησημε την AALF , μια οργάνωση που αναπτύχθηκε από τη Διατήρηση Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της διακίνησης των προστατευόμενων άγριων ζώων στην Κεντρική Αφρική . 



''Το WWF χαιρετίζει  αυτή τη σημαντική σύλληψη, ωστόσο, η συλλογή των προστατευόμενων ειδών που κατάσχονται από αυτή τη διαδικασία είναι εξαιρετικά ανησυχητική». "Βάζοντας αυτούς τους εγκληματίες πίσω από τα κάγκελα πιθανότατα έχει άμεσα αντίκτυπο στις ζωές εκατοντάδων χιμπατζήδες και γοριλών",  δήλωσε ο Mathot._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου