Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Αντιδράσεις για την κατάληψη της Νομικής Σχολής από μετανάστες.......

Θύελλα αντιδράσεων για την κατάληψη
Αντιδράσεις για την κατάληψη της Νομικής Σχολής από μετανάστες
    "Να ληφθούν όλα τα μέτρα και να αποδοθούν οι ευθύνες" ήταν η εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, αναφορικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες. Την πληροφορία αυτή μετέφερε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Παπουτσής, στο περιθώριο της δεξίωσης που δόθηκε χθες το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή του διπλωματικού σώματος.

    Ο υπουργός προσέθεσε ακόμη ότι η ΕΛΑΣ τη "μόνη όχληση" που είχε σήμερα, ήταν από τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων προκειμένου να παρεμποδιστεί η επιβίβαση μεταναστών.

    Στο Προεδρικό Μέγαρο, επίσης, ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως στην προ μηνός δήλωσή του για την ανάγκη κατάργησης του ασύλου δεν έλαβε "ποτέ" απάντηση απ΄την κυβέρνηση. "Σήμερα, όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του ασύλου, ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί. Πρέπει να καταργηθεί" προσέθεσε...............


    «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

    Η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής», τόνισε η υπουργός Παιδείας. Η κα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε "εξοργιστικό" το γεγονός «ότι πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία για να υπηρετήσουν και κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες» και υπογράμμισε ότι «οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών οφείλουν, ως έχουν εκ του νόμου την πρωτοβουλία, να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία».

    Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς, να εγγυηθούν για την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών από τη Νομική Σχολή όπου έχουν κάνει κατάληψη, σε άλλο χώρο.

    "Όσοι οδήγησαν τους μετανάστες στη Νομική, τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται", τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε χθες την κυβέρνηση «να πετάξει έξω από τη Νομική» τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στο κτήριο. Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο (ΕΡΑ), ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι «έχουμε μία εισβολή μέσα στο κτήριο της Νομικής» και εκτίμησε ότι οι παράνομοι μετανάστες «έκαναν επίδειξη ισχύος και δυνάμεων».

    Ο Συνασπισμός σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Σε κάθε περίπτωση, το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι ο χώρος που επιλέγουν, αλλά η κραυγή απόγνωσης εκατοντάδων συνανθρώπων μας οι οποίοι αναγκάζονται με οριακό τρόπο να διεκδικήσουν το αυτονόητο: να τους αναγνωριστούν τα δικαιώματά τους, καθώς πολλοί από αυτούς βρίσκονται στη χώρα μας επί πολλά χρόνια, χωρίς χαρτιά".

    Οι 250 οικονομικοί μετανάστες στην Αθήνα, που έχουν εγκατασταθεί στο κτίριο της Νομικής Σχολής, και άλλοι 50 στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν από χθες απεργία πείνας, με αίτημα τη "νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και τα ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους".
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου