Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Χιόνια στα βουνά, βροχές στα πεδινά για σήμερα......


Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας, καθώς και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο αναμένονται για σήμερα, ενώ προβλήματα αναμένονται στα πελάγη εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.
Συγκεκριμένα, στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία η ΕΜΥ προβλέπει χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ηδη η Φλώρινα έχει ντυθεί στα λευκά από το βράδυ με τα εκχιονιστικά να έχουν εμφανιστεί και μέσα στην πόλη, ενώ η κίνηση των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Πιο ήπιος αναμένεται ο καιρός στη Θράκη και την Ανατ. Μακεδονία, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια της χώρας δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο, καθώς και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά που όμως θα έχουν μικρή διάρκεια. Η θερμοκρασία στην πόλη θα φτάσει το μεσημέρι τους 6 βαθμούς Κελσίου..........


Για την Ηπειρο, τη Δυτ. Στερεά, τη Δυτ. Πελοπόννησο και τα Ιόνια αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά, που σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο μέχρι και τα 9 μποφόρ αλλά θα εξασθενήσουν στη διάρκεια της ημέρας, ενώ ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει μέχρι και στους 15 βαθμούς.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού σε Θεσσαλία, Ανατ. Στερεά, Εύβοια και Ανατ. Πελοπόννησο με τοπικά έντονα φαινόμενα που αργότερα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές συνθήκες και η θερμοκρασία στη Θεσσαλία θα φτάσει τους 10-11 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι 2-3 βαθμούς μεγαλύτερη.

Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται επίσης βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, με τάση εξασθένησης από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17-18 βαθμούς στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και τους 15 βαθμούς στα βορειότερα νησιά.

Τέλος, για την Αττική η μέρα ξεκίνησε με βροχή, ενώ η ΕΜΥ κάνει λόγο και για τοπικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι αναμένεται να δώσουν τη θέση τους σε βορειοανατολικούς, έντασης μέχρι και 8 Μποφόρ με τάση εξασθένησης στη διάρκεια της ημέρας. Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου