Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Νέα τριήμερη απεργία.................

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί στη σημερινή συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.
Οι τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους θα ληφθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ισχύει η τριήμερη απεργία που έχει εξαγγελθεί για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.
«Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου τη  Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού, Θ. Αμπατζόγλου.
«Ο αγώνας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες. Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου και θα συνεχίσουμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα που θα αποφασιστούν σε επόμενες συνεδριάσεις», ανέφερε ο ίδιος.
Πιο σκληρή στάση κρατά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες. Συνεπώς από  τη Δευτέρα τα φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά για όλη την εβδομάδα.........................

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνος Κούβαρης, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων (ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ,ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), τα οποία δεν έχουν προχωρήσει σε πληρωμές τους τελευταίους πέντε μήνες.
Χθες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποίησε ότι αν οι φαρμακοποιοί αρνηθούν τη διάθεση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους, τότε η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει προς αυτό το σκοπό τα φαρμακεία των δημοσίων νοσοκομείων.
«Δεν θέλουμε τη σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», ανέφερε σχετικά ο κ. Λοβέρδος.
Σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί ζητήσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές, πρόσθεσε.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://www.ethnos.gr/article.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου