Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

«Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας βρεφών από την Βουλγαρία στην Ελλάδα»


Από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από έρευνες που διήρκεσαν οκτώ (8)μήνες περίπου και σε ταυτόχρονη επιχείρηση με τις Αρχές της Βουλγαρίας, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε έγκυες υπηκόους Βουλγαρίας στην Χώρα μας και στην συνέχεια τους αφαιρούσε τα νεογέννητα τέκνα και προέβαινε σε παράνομες υιοθεσίες.
Συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) άτομα στην Ελλάδα και πέντε (5) στην Βουλγαρία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή και αρπαγή ανηλίκου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.
Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορίες που διαβίβασαν προ οκταμήνου οι Βουλγαρικές Αρχές, μέσω Interpol , για την δράση της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης και αφού έγιναν συντονιστικές συναντήσεις στις δύο χώρες και στην έδρα Eurojust στη Χάγη–Ολλανδίας, όπου αντηλλάγησαν πληροφορίες και καθορίστηκαν οι τρόποι συνεργασίας και ταυτόχρονης δράσης, εντοπίστηκε ....
...ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και διάφορα μέλη της, στην περιοχή της Φθιώτιδας και τέθηκαν υπό επιτήρηση.
Ταυτόχρονα, διαβιβάστηκαν από τις Βουλγαρικές Αρχές και σχετικά αιτήματα νομικής συνδρομής προς τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές.
Από τις έρευνες, διαπιστώθηκε ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες (ρομά) στους τελευταίους μήνες της κύησης και εκμεταλλευόμενοι την δυσχερή οικονομική τους κατάσταση και την ευάλωτη θέση τους, τις έπειθαν να έλθουν στην Χώρα μας να γεννήσουν και στην συνέχεια τους αφαιρούσαν τα τέκνα τους και τα παρέδιδαν σε ζευγάρια Ελλήνων υπηκόων, τα οποία άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν εντοπίσει, αντί του χρηματικού ποσού των 20.000-25.000 ευρώ.
Όσες από τις γυναίκες αρνούνταν να παραδώσουν τα νεογέννητα, τους τα αφαιρούσαν δια της βίας και με την χρήση πλαστών εγγράφων, κατόρθωναν να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα (ληξιαρχικές πράξεις γέννησης κλπ.), προκειμένου να προχωρήσουν στις σχετικές υιοθεσίες.
Από την συνεργασία των δύο χωρών, έχουν εντοπισθεί τουλάχιστον (17) γυναίκες, οι οποίες το τελευταίο έτος, μεταφερθήκαν στην Χώρα μας από την εγκληματική οργάνωση και γέννησαν σε ελληνικά νοσοκομεία, ενώ τα νεογέννητα στην συνέχεια υιοθετήθηκαν από ελληνικές οικογένειες.
Σε ταυτόχρονη επιχείρηση στην Αθήνα, τη Λαμία και τις πόλεις Βάρνα, Μπουργκάς και Γιαμπόλ της Βουλγαρίας, η οποία άρχισε την 07.00’ ώρα σήμερα (25-1-2011), εξαρθρώθηκε η οργάνωση, συνελήφθη ο αρχηγός της στη Λαμία και ανευρέθη εντός της οικίας του, εικοσιπέντε (25) ημερών βρέφος (κορίτσι,) το οποίο είχε αφαιρεθεί από την 29χρονη φυσική του μητέρα, υπήκοο Βουλγαρίας, δια της βίας και προοριζόταν προς πώληση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο πρωινές ώρες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου