Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

H TΕΧΕΡΑΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΧΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ

Διαμαρτυρία Ιρανών στο Βερολίνο για τους απαγχονισμούς
Απαγχονίστηκαν στο Ιράν χτές δύο άνδρες καταδικασμένοι για τις ενέργειές τους κατά τη διάρκεια της αναταραχής μετά τις εκλογές το 2009, μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ, παρά τις εκκλήσεις του  γραμματέα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράν για να εγκαταλείψει τις εκτελέσεις. 
Η τηλεόραση του Ιράν χαρακτήρισε τους άνδρες ως τρομοκράτες και μέλη της Οργάνωσης Mujahedin-e Khalq.


Ο Jafar Kazemi και ο Mohammad Ali Haj Aqaei απαγχονίστηκαν τη Δευτέρα "για τη διανομή πλακάτ και ....
....φωτογραφιών της ''τρομοκρατικής ομάδας'', δημιουργώντας βίντεο και εικόνες κατά τη διάρκεια των ταραχών μετά τις εκλογές στο Ιράν το 2009 , επίσης ''φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των MKO''.

Σε δήλωση της, η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είχε καλέσει την Ιρανική κυβέρνηση να σταματήσει τις εκτελέσεις των ανδρών που απλά ''ασκούν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη έκφραση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι βαθιά ανησυχίες επειδή το Ιράν εξακολουθεί να αρνείται στους πολίτες του τα πολιτικά τους δικαιώματα, εκφοβίζει και αποτρέπει τους  Ιρανούς που προσπαθούν να κάνουν την κυβέρνησή τους λογοδοτήσει''.


Σε κίνδυνο επικείμενης εκτέλεσης για την άσκηση του δικαιώματός τους στην ελεύθερη έκφραση, μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2009, είναι επίσης και οι Jafar Kazemi, Mohammad Haj Aghaei, και Javad Lari. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν  την Ιρανική κυβέρνηση να σταματήσει αυτές τις εκτελέσεις, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της προς το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και ζητεί την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων και φυλακισμένων υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.__

farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου