Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΑ ΚΑΛΩΣ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ, ΑΠΛΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΥΣ!

TO ''MAVI MARMARA'' ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
To γνωστό τροπάριο από τους Ισραηλινούς, με λίγα λόγια: Δεν γνωρίζαμε, είχαμε προετοιμαστεί αλλά οι νεκροί είχαν προετοιμαστεί καλύτερα! 


H Ισραηλινή εξεταστική επιτροπή υπερασπίστηκε τις ενέργειες των στρατευμάτων της κατά τη διάρκεια της θανατηφόρας επιδρομής του περασμένου έτους σχετικά με τον στολίσκο που κατευθύνονταν στη Γάζα.
  
Οι Ισραηλινοί βάτραχοι σκότωσαν εννέα Τούρκους υπηκόους 
στην προσπάθεια να καταλάβουν  το τουρκικό πλοίο ''Mavi Μαρμαρά'' στις 31 Μαΐου μετά από αντίσταση των επιβατών. 

Οι σχεδόν 300σελίδων έκθεση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή από την κυβέρνηση  ανέφερε για τις ενέργειες των στρατιωτών: ''Βρέθηκαν να είναι σύννομες, σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και ότι άνοιξαν πυρ σε αυτοάμυνα''.
  
Η Επιτροπή ενέκρινε στους στρατιώτες την οποιαδήποτε χρήση περιττής βίας, δηλώνοντας: ''Ήταν δυνατόν να καθοριστεί ότι οι....

... Ισραηλινοί στρατιώτες ενήργησαν με επαγγελματισμό και με μεγάλη περίσκεψη υπό το φως της ακραίας βίας που δεν ήταν αναμενόμενη. Αυτός ο επαγγελματισμός ήταν εμφανής από το γεγονότα. Τα μέλη της αποστολής ενήργησαν με βία έναντι των στρατιωτών''.
  
Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι στρατιώτες πιάστηκαν εξαπίνης από την οργανωμένη βία που συνάντησαν , όταν επιβιβάστηκαν στο Μαρμαρά. "Η λήψη αποφάσεων δεν είχε καμία προηγούμενη γνώση της βίαιας υποδοχής που προετοιμάζονταν από τους επιβάτες και η αδυναμία τους να προσδιορίσουν τις προθέσεις των επιβατών επηρέασε άμεσα το σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης." 
  
Τα μέλη της Επιτροπής διαπίστωσαν ότι η ατελής συλλογή πληροφοριών δεν ήταν ο μόνος λόγος για την έλλειψη προετοιμασίας: ''Η πιθανότητα ότι μια οργανωμένη ομάδα, οπλισμένη με φονικά όπλα ήταν επί του Μαρμαρά και ετοιμάζονταν να λάβουν ενεργά μέτρα κατά των προσπαθειών να επιβιβαστούν στο πλοίο οι στρατιώτες δεν ήταν αναμενόμενη".
  
Εγκώμια δόθηκαν στους Αξιωματικούς και τον Αρχηγό του Ναυτικού, επίσης για την απόφαση χρησιμοποίησης των Βατράχων. 
Επιπλέον, τα μέλη της επιτροπής εξήραν τον τρόπο με τον οποίο ο στρατός του Ισραήλ χειρίστηκε τη μεταφορά των επιβατών προς το Ισραήλ, τονίζοντας το συντονισμό μεταξύ των κυβερνητικών γραφείων. _
farmaki



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου