Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ? ''OΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ''?

ο μπροστά Αριστερά!
ΔΗΛΩΝΕ ΤΟ ΠΡΩΊ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ:
«Ολοι εκείνοι, οι οποίοι επεδίωξαν τη σύγκρουση, τη βία και ονειρεύτηκαν αναμετρήσεις στους δρόμους μεταξύ της αστυνομίας και των μεταναστών μάλλον χάσανε την ευκαιρία. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής ότι σέβομαι και θα συνεχίσω να σέβομαι τους νόμους που αφορούν στην προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου», τόνισε σε...
δήλωσή του, σήμερα το πρωί, ο κ. Χρ. Παπουτσής, στο περιθώριο συνάντησής του με τον γάλλο ομόλογο του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε μάλιστα ότι έχει χρηματίσει στα φοιτητικά του χρόνια πρόεδρος της ΕΦΕΕ, και από τη θέση αυτή, όπως είπε, έχει κάνει και ο ίδιος «προσπάθειες για την κατοχύρωση του πανεπιστημιακού ασύλου».

«Εμείς αποφασίσαμε, και ήταν πολιτική επιλογή δική μου, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλαμε στην ένταση, στις συγκρούσεις, στο αίμα που ενδεχομένως ορισμένοι επεδίωκαν», υπογράμμισε ο κ. Παπουτσής, προσθέτοντας ότι οι πανεπιστημιακές αρχές είναι οι μόνες οι οποίες έχουν την ευθύνη για την λειτουργία του πανεπιστημιακού χώρου, των εγκαταστάσεων και την εφαρμογή του νόμου όσο αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν καμία απολύτως δουλειά να αναμειχθούν στη λειτουργία του πανεπιστημίου και κυρίως στην εφαρμογή του νόμου όσο αφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο.

Οι αστυνομικές αρχές παρεμβαίνουν μόνο στην περίπτωση που υπάρχει εισαγγελική εντολή μετά από απόφαση των αρμοδίων οργάνων των πανεπιστημίων. Και σε αυτό θα παραμείνουμε απολύτως σταθεροί», σημείωσε ο υπουργός.


ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΜΩΣ,...

.. ''ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ'' ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Την απόφαση να παραμείνουν στο κτίριο της Νομικής, στο οποίο βρίσκονται από τα ξημερώματα της Τρίτης, έλαβαν οι μετανάστες μετά από συνέλευση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης», Νίκος Γιαννόπουλος, «αποφάσισαν να μη μετακινηθούν σε άλλον χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτίριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου διότι εκτιμούν ότι το άλλο κτίριο, που τους προτάθηκε, δεν πληροί τις προδιαγραφές, που είχαν συμφωνηθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες της απόφασης προηγήθηκε αυτοψία εκπροσώπων των μεταναστών και των οργανώσεων που τους συμπαρίστανται στο κτίριο που είχε προταθεί από την πρυτανεία και τις 4 ΜΚΟ.


 ΚΑΙ ΤΩΡΑ: ''ΌΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ''._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου