Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ο ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...

ευχές από το σχολείο
Παγκόσμια αγωνία για την υγεία του Νέλσον Μαντέλα, ο πρώην Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ.
Το κυβερνών Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC), κάλεσε για ηρεμία την Πέμπτη, ενώ το Ίδρυμα Nelson Mandela, δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος εισήχθει στο Νοσοκομείο Milpark  για "εξετάσεις ρουτίνας", αλλά και ότι ''η υγεία του δεν είναι σε κίνδυνο''. 


"Καλούμε όλους τους Νοτιοαφρικανούς να παραμείνουν ήρεμοι για την νοσηλεία του Madiba καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος αγωνίας", δήλωσε εκπρόσωπος του  Εθνικό Αφρικανικού Κογκρέσου . 


Η είδηση έχει θέσει τη Νότια Αφρική σε συναγερμό για την υγεία του  "Madiba" ( το όνομα της φυλής του 92χρονου βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης .

Η εφημερίδα Star ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Μαντέλα επισκέφτηκε ιατρό ειδικότητας...
..... πνευμονολόγιας σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Η σύζυγος του Μαντέλα, Graca Machel, και άλλα μέλη της οικογένειας τον είδαν στο νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης. Η κόρη του,Josina Machel και ο προσωπικός βοηθός του Μαντέλα, Zelda La Grange, ήταν στο νοσοκομείο την Πέμπτη το πρωί.
Η 
πρώην γυναίκα του, Winnie Madikizela-Μαντέλα, τον επισκέφτηκε, επίσης, στο νοσοκομείο την Πέμπτη. 

Άνδρες ασφαλείας δημιούργησαν ένα αποπνικτικό κλοιό ασφαλείας ,η αστυνομία έλεγχε τα αυτοκίνητα όλων των επισκεπτών για να βεβαιωθεί ότι δημοσιογράφοι 
δεν είχαν κρυφτεί στο χώρο των αποσκευών!

Σε ένα σχολείο δίπλα στο νοσοκομείο, τα παιδιά έχουν διακοσμησεί ένα φράχτη με πολύχρωμες εικόνες από τα χέρια τους καθώς και μηνύματα υποστήριξης.

Ο Μαντέλα πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή για το ρόλο του στον αγώνα ενάντια στο απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική.Ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, αψήφησε την απειλή του εμφυλίου πολέμου για να οδηγήσει μια διαδικασία συμφιλίωσης σε μια χώρα διαιρεμένη για πολύ καιρό.
Οι δημόσιες εμφανίσεις του Μαντέλα έχουν γίνει όλο και πιο σπάνιες μετά την αποχώρησή του.
Η τελευταία δημόσια έξοδός του ήταν στην τελετή λήξης του 2010 FIFA World Cup στο Γιοχάνεσμπουργκ.



Περαστικά._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου