Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Θέλουν να το... κόψουν......

Περισσότερο από 50% αυξήθηκε τον περασμένο χρόνο η προσέλευση καπνιστών στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος σε σχέση με το 2009, ενώ σημαντική αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των καπνιστών που δηλώνουν ότι σκοπεύουν να διακόψουν το κάπνισμα εντός του προσεχούς εξαμήνου. Αυτό καταγράφει σχετική έρευνα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και η αύξηση αποδίδεται στην εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

    Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία χαιρετίζει την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών..............



    Όπως επισημαίνουν, η Ελλάδα κατέχει σήμερα μια θλιβερή πρωτιά στα θέματα καπνίσματος, με την υψηλότερη αναλογία καπνιστών στην Ευρώπη και μια από τις υψηλότερες σε όλο τον κόσμο. « Για την αντιμετώπιση της θανατηφόρας αυτής επιδημίας απαιτείται συστράτευση και συντονισμένη προσπάθεια, εκ μέρους της πολιτείας, της επιστημονικής κοινότητας, των φορέων, αλλά και των πολιτών».
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου