Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΖΕΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ....ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ


΄΄από το φούρνο κατευθείαν΄΄ 

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη Βρετανών επιστημόνων, οι υψηλότερες εσωτερικές θερμοκρασίες στις οικίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση των ποσοστών της παχυσαρκίας στις ανεπτυγμένες χώρες. 

Η μειωμένη έκθεση στο κρύο μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα να διατηρήσει κάποιος ένα υγιές βάρος, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για να δαπανήσει ενέργεια ώστε να παραμείνει ζεστός, καθώς και να μείωσει την παραγωγική ικανότητα του οργανισμού να παράγει θερμότητα, αναφέρουν οι ερευνητές. 

Βρήκαν ότι το χειμώνα οι εσωτερικές θερμοκρασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο σε θερμοκρασίες ηπιότερες, ανέφερε το περιοδικό BusinessWeek.

''Εάν το σώμα είναι ήδη ζεστό δεν χρειάζεται να μετατρέψετε τον ''καφέ λιπώδη ιστό'' σε ενέργεια για την παραγωγή θερμότητας''. Ο ''
Καφέ λιπώδης ιστός'' πιστευόταν παλαιότερα ότι υπήρχε μόνο ....
..στα νήπια, (παίζει σημαντικό ρόλο στο να τα διατηρεί ζεστά), αλλά η πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε, ότι υπάρχει και στους ενήλικες. 

Αυτή, η πιο πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η παρατεταμένη έκθεση σε ζεστή θερμοκρασία μπορεί να μειώσει σε μόνιμη βάση την ικανότητα του οργανισμού να κάψει αυτό το ''καφέ λίπος'', σύμφωνα με την Daily Mail.


Συναφώς πρέπει, και για λόγους οικονομίας, να έχουμε τους θερμοστάτες στους 20 C, με ιδανικές συνθήκες διαβίωσης τους 18 C. _
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου