Σάββατο, 1 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Ελπίδα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σε μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού, προς το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, κάποιοι ωστόσο τόνισαν ότι δεν απέχουμε πολύ από το να χαρακτηριστούμε ως αυτοί που σήκωσαν τον ΦΡΑΚΤΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ:


«Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της όσον αφορά στη δυνατότητα υποδοχής παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στη χώρα μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου. Κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν ....
...καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Παράλληλα, θα δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης των μεταναστών που εμπορεύονται τους ανθρώπους και την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει ισχυρή πολιτική βούληση.
Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό που υλοποιούμε αυτή την περίοδο. Όπως, η συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex για τη φύλαξη των συνόρων. Σχεδιάζουμε επίσης την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών».


Ένα αντίστοιχο φράχτη έχουν σηκώσει οι ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία,  ενώ ο υπό κατασκευή φράχτης που θα χωρίζει το Ισραήλ από την Αίγυπτο, έχει ήδη αποτελέσματα. 
Οι φράχτες δεν αποτελούν μόνοι τους λύση._
farmaki

1 σχόλιο:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή