Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ


Ανησυχητική θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι την κατά προτεραιότητα «στρατηγική συνεργασία» της Ελλάδας με το Ισραήλ, καθώς η ατζέντα της αφορά γεωπολιτικές συγκλίσεις με μια χώρα που λειτουργεί ως πολεμική μηχανή και δεν σέβεται τους διεθνείς κανόνες.
Νωπή είναι ακόμη η αιματηρή επίθεση, μόλις πριν λίγους μήνες, στα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Όταν εκκρεμεί η παράδοση των υπευθύνων αυτής της πειρατικής  ενέργειας στην Διεθνή Κοινότητα αλλά και η άρση του αποκλεισμού της Γάζας, κανένα πεδίο συζητήσεων δεν μπορεί να υπάρξει προς όφελος της χώρας μας. Μέχρι στιγμής δεν έχει τηρηθεί ούτε καν η επίσημη διαβεβαίωση της ισραηλινής κυβέρνησης, από τον περασμένο Αύγουστο, ότι θα επιστρέφονταν τα ...
....πλοία της ελληνικής αποστολής.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Α. Λίμπερμαν, που έρχεται στη χώρα μας για επίσημη επίσκεψη, έχει χαρακτηριστεί εγκληματίας πολέμου και θεωρείται μάλιστα από τους πιο ακραίους ρατσιστές και αντιπαθείς ακόμα και στην χώρα του.
Η «αξιοποίηση» της Μεσογείου στα πλαίσια των ενεργειακών ανταγωνισμών μάς βρίσκει αντίθετους, καθώς δημιουργεί εντάσεις και διαπλοκές που ταράσσουν την ήδη πολύπαθη και ευαίσθητη περιοχή  της Ανατολικής Μεσογείου. Με  βασικό παίκτη το κράτος του Ισραήλ που έχει αποδείξει ότι δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και πολλές εμπλεκόμενες χώρες , είναι μια συνταγή που μας κάνει να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Η Κυβέρνηση ας αναζητήσει αλλού την έξοδο από την οικονομική κρίση και ας μην παίζει άλλο με την ανοχή την υπομονή αλλά και την αξιοπρέπεια των πολιτών._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου