Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο .........................

Σάββατο 15-01-2011 

Νεφώσεις με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Αργά το βράδυ νεφώσεις θα αναπτυχτούν στην Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνεις μέτριοι και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως ισχυροί. Θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο και:
  • Στα δυτικά από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα βόρεια από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα κεντρικά από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα ανατολικά από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.    
Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 16-01-2011 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά του Έβρου, των νήσων του βορειοανατολικού Αιγαίου, της προσήνεμης ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως στην Θάσο), της προσήνεμης κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στην νοτιοανατολική Χαλκιδική), της ανατολικής Θεσσαλίας (κυρίως στην ανατολική Μαγνησία - Σποράδες), της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Αττικοβοιωτία), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές του Έβρου, των νήσων του βορειοανατολικού Αιγαίου, της Θάσου, της νοτιοανατολικής Χαλκιδικής, των Σποράδων και της Εύβοιας. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νότιες Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στα ανατολικά και:
  • Στα δυτικά από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα βόρεια από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα κεντρικά από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα ανατολικά από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 
  • Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Αττική: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές του νομού με υψόμετρο >800μ. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις πυκνότερες στα νοτιοανατολικά του νομού. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινά με καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας εκτός από την νότια νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το καιρικό αυτό σκηνικό θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της βδομάδας όπου αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. 
Δημήτρης Καμπόλης
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από  http://www.kairos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου