Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΡΙΑ...ΚΑΙ ΤΑΞΙ ΚΑΙ...


Συνελήφθησαν χθες (07.01.11) το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», μια (1) 19χρονη γυναίκα, υπήκοος Μαρόκου που κατέχει Ιταλική άδεια διαμονής, η οποία ενεργούσε ως ενδιάμεσος διακινητής και εργάζεται σε τουριστικό γραφείο στην πόλη του Μιλάνο Ιταλίας, καθώς και τέσσερις (4) Έλληνες αυτοκινητιστές, που μετέφεραν δεκαπέντε (15) Αφγανούς από την Αθήνα στο αεροδρόμιο της Καβάλας. Παράλληλα, αναζητούνται και άλλα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Επίσης συνελήφθησαν, στο χώρο αναχωρήσεων του κρατικού αερολιμένα της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», και οι δεκαπέντε (15) Αφγανοί, οι οποίοι με πλαστές ταυτότητες δανικών αρχών προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα, με ιδιωτικά αεροταξί, για τη Γένοβα Ιταλίας!
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα....
..., κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου προσώπων στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου εντοπίσθηκαν οι δεκαπέντε (15) Αφγανοί, μεταξύ των οποίων και οικογένειες, να κατέχουν και να επιδεικνύουν πλαστές ταυτότητες δανικών αρχών, με σκοπό να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς. Μαζί τους ήταν και η 19χρονη υπήκοος Μαρόκου, η οποία προηγουμένως είχε εφοδιάσει καθένα από τους Αφγανούς με επαγγελματική κάρτα ταξιδίου, προκειμένου να εμφανίζονται ως ομάδα (γκρουπ). Στο χώρο του αερολιμένα ανέμεναν δύο (2) ιδιωτικά αεροταξί ελληνικών συμφερόντων, που ναυλώθηκαν, ως πτήσεις τσάρτερ, από το Ιταλικό τουριστικό γραφείο, με σκοπό τη μεταφορά των Αφγανών από την Καβάλα στη Γένοβα Ιταλίας.
Όπως προέκυψε, από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, οι Αφγανοί είχαν μεταφερθεί, λίγο προ του ελέγχου, από την Αθήνα στην Καβάλα με τέσσερα (4) αυτοκίνητα – ταξί, έναντι του ποσού των 700 ευρώ έκαστο ταξί. Οι τέσσερις (4) αυτοκινητιστές, εντοπίσθηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, στο εθνικό οδικό άξονα ΠΑΘΕ, στο ύψος της Λάρισας και του Βόλου, όπου και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή των διακινητών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, κινητά τηλέφωνα, κάρτες τηλεφωνίας και χρήματα, τα οποία και κατασχέθηκαν. Παράλληλα, κατασχέθηκαν και τα τέσσερα (4) αυτοκίνητα – ταξί, ως μέσα διακίνησης παράνομων μεταναστών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.
Προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες αφορούν, κατά περίπτωση, τη χρήση πλαστών εγγράφων, απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα, διακίνηση – προώθηση παράνομων μεταναστών και εγκληματική οργάνωση._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου