Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

''Λουδοβίκος των Ανωγείων'', που τον θυμήθηκαν αυτόνε?

Στην αξιοπρεπέστατη εκπομπή ''ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ'' της ΝΕΤ του ΦΥΝΤΑΝΙΔΗ είχαν καλεσμένο και τον ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΟΝ (το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Γιώργου Δραμουντάνη).
Θυμήθηκα την υπερπροβολή του επί κυβέρνησης Νατάσας, πιο πολύ και από την Βίσση τον είχαμε στα κανάλια και τα ραδιόφωνα επί Ν.Δ., από το πρωί μέχρι το βράδυ , ''ο Λουί στην Κρήτη'' ,''ο Λουί στην Θεσσαλονίκη'', ''ο Λουί με την Νατάσα'' κ.ο.κ. ,και μετά τίποτα, γιατί τίποτα ήταν και πέρασε! 
Μου κάνει εντύπωση λοιπόν πού τον ξέθαψαν μετά τόσο καιρό, λες και δεν υπάρχουν Κρητικοί με το ''Κ'' κεφαλαίο, καλλιτέχνες που πραγματικά μοχθούν γι'αυτό που αγαπάνε.


Στο μάτι του κυκλώνα είχε βρεθεί ο ''καλλιτέχνης'' Λουδοβίκος των Ανωγείων, λόγω των εξελίξεων της υπόθεσης ....
..Ζαχόπουλου, αν θυμάστε. Η γνωστή φιλική του σχέση με την σύζυγο του πρωθυπουργού, Νατάσα Καραμανλή, ήταν η αιτία που μπήκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ, καθώς οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Υακίνθεια" στις οποίες πρωτοστατούσε ο καλλιτέχνης, τύγχαναν των προνομιακών χρηματοδοτήσεων του υπουργείου Πολιτισμού. 
Γίνονταν λόγος για προνομιακή αντιμετώπιση του έναντι όλων των υπολοίπων πολιτιστικών εκδηλώσεων, μάλιστα σε μια περίοδο τριών χρόνων είχε επιδοτηθεί με το ποσό των 220.000,00 €!, μέσω μάλιστα του συλλόγου "ΑΝΕΜΗ" στον οποίο πρόεδρος ήταν η Νατασούλα! Από τότε είχαμε να ακούσουμε γι'αύτόν, τελικά έχουν δίκιο που λένε ''άμα δεν έχεις κάποιον να σε σπρώξει!


Ο Λουδοβίκος γεννήθηκε στα Ανώγεια της Κρήτης το 1951, ένα ορεινό χωριό που αγγαλιάζει ο Ψηλορείτης. Εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή το 1985 με το δίσκο «Μοιρολόγια», ως ένας από τους πολλούς ταλαντούχους νέους που ανέδειξε ο Μάνος Χατζιδάκις._
farmaki

4 σχόλια:

  1. αγαπητε,μην βλεπετε πολυ τηλεόραση,βλάπτει.το τίποτα που αναφέρετε,τόχει διαλέξει ο ίδιος ο μάνος χατζηδάκις,με την οξυδέρκεια που τον διέκρινε.ο Μ.Χ. έχει αναφερθει παλαιοθεν στην σπάνια προσωπικότητα του λουδοβίκου.ερχεστε τώρα εσείς που είστε ''κάποιος '' και ανατρέπετε ετσιθελικα και χωρις επιχειρήματα μιαν εικόνα.μου θυμιζετε τηλεοπτικο κριτικο-δημιο.ας είναι.όταν θα ωριμάσετε μπορεί και να συνειδητοποιήσετε το πώς πρέπει να κρίνουμε κάποιον.
    ο κανένας.

    υ.γ.το να εχεις καποιον να σε σπρωξει οπως λετε,ισχυει για συγγενεις.οταν εχεις την ικανότητα να γνωριζεις κοσμο και να προκαλεις ενδιαφερον με την προσωπικοτητα σου ,αυτο ειναι θαυμαστο και οχι κατακριτεο.προσεξτε τη χολη και το φαρμακι σας διοτι εκκρινεται εντος σας και θα δηλητηριαστειτε,οσονουπω!χαιρετω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=4nH8VZcEG2w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον Ανώνυμος. Ο Λουδοβίκος είναι ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ! Προφανώς βέβαια, ο ανίδεος που έγραψε αυτά που διαβάζουμε παραπάνω, δεν έχει ακούσει Λουδοβίκο ή ακούει μουσική του στυλ Πάολα και Παντελίδη και θεωρεί αυτό το 'είδος' ποιοτική μουσικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΓΟΡΕΙ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΛΙΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΟΥΤΕ ΠΑΘΟΣ. ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Κ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή