Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥΟ εγκέφαλος μιας πενταμελούς «φονικής ομάδας» που θεωρούνται ύποπτοι για την δολοφονία 3 Αφγανών αμάχων, αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι κράτησε δάχτυλα, δόντια και οστά ποδιών των θυμάτων ως τρόπαιο πολέμου και ο ίδιος ο οποίος τυγχάνει επιλοχίας του αμερικανικού Στρατού θα δικαστεί από στρατοδικείο για μια σειρά από κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η δολοφονία άοπλων Αφγανών πολιτών κλπ.
Ο 25χρονος Κάλβιν Γκιμπς ......
....είναι ένας από τους 5 στρατιώτες της Ταξιαρχίας Stryker που κατηγορούνται για δολοφονία. Συνολικά 12 στρατιώτες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αγριότητες που διέπραξαν στο Αφγανιστάν.

Την απόφαση να δικαστεί ο Γκιμπς από το Μπίλινγκς της Μοντάνα, έλαβε χθες ο αντιστράτηγος Κέρτις Σκαπαρότι, διοικητής της Κοινής Βάσης Λιούις-ΜακΤσορντ. Ημερομηνία για την δίκη δεν έχει οριστεί ακόμη.

Ο Γκιμπς αντιμετωπίζει μέχρι και ισόβια κάθειρξη για τον φόνο εκ προμελέτης τριών άοπλων Αφγανών πολιτών, μεταξύ των οποίων και ένας κληρικός στα αφγανικά χωριά. Ο Γκιμπς κατηγορείται επίσης ότι έκοψε με ιατρικό εργαλείο τα δάχτυλα των χεριών των θυμάτων, τα οποία επεδείκνυε σε άλλους στρατιώτες για εκφοβισμό.

Και το κατηγορητήριο δεν τελειώνει εδώ. Ο ίδιος θεωρείται Το λάθος των μελών της «φονικής ομάδας» ήταν ότι κάπνιζαν χασίς παρουσία ενός νεοσύλλεκτου και ότι τον ξυλοκόπησαν όταν αυτός κατήγγειλε το περιστατικό. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθει πως οι δολοφονίες ανακαλύφθησαν στη διάρκεια της έρευνας για τον ξυλοδαρμό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου