Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Στην τελική ευθεία για το άνοιγμα των "κλειστών"...........


    Την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για το "άνοιγμα" όλων ανεξαιρέτως των "κλειστών" επαγγελμάτων. Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι ο νόμος θα προβλέπει οριζόντια ρύθμιση, με την οποία θα αίρονται όλες οι στρεβλώσεις και οι υπάρχουσες ρυθμίσεις στο σύνολο των επαγγελμάτων.

    Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική συγκεκριμένη μνεία για την "απελευθέρωση" των επαγγελμάτων που αναφέρονται στο μνημόνιο, όπως είναι αυτό των δικηγόρων. Βασική αρχή του νομοσχεδίου, επισήμανε ο υπουργός, θα είναι η ενίσχυση της επαγγελματικής δραστηριοποίησης και οι ευκαιρίες στους νέους.................


    Οι συγκεκριμένες αναφορές του κ. Παπακωνσταντίνου έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΙΣΤΑΜΕ, με θέμα "Μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση: αντλώντας τα αναγκαία διδάγματα από την κρίση".

    Χθες, κατα πληροφορίες, στη συνάντηση που είχε η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων με τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης παρουσιάστηκε προσχέδιο του νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων. Προβλέπει ότι οι αμοιβές θα ορίζονται ελεύθερα με γραπτή συμφωνία που θα συνάπτει ο δικηγόρος με τον εντολέα του, ενώ σε άλλη περίπτωση θα ισχύουν οι κατώτερες νόμιμες αμοιβές. Οι δικηγόροι θα μπορούν να παρίστανται και σε περιφέρειες άλλων Δικηγορικών Συλλόγων εκτός από την περιφέρεια του Συλλόγου που είναι εγγεγραμμένοι.

    Σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος συναντάται με τη διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου