Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΚΡΑΤΗΣΗ ''ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ'' ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ

 Οι ΗΠΑ  διαμαρτύρoνται στην κυβέρνηση του Βιετνάμ γιατί ένας από τους διπλωμάτες τους ταλαιπωρήθηκε και κρατήθηκε από την αστυνομία στο κεντρικό Βιετνάμ.
Το ράδιο Free Asia, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ουάσιγκτον, μετέδωσε ότι ο διπλωμάτης προσπαθούσε να επισκεφθεί το σπίτι ενός αντιφρονούντα στη βιετναμέζικη πόλη Χουέ  όταν η αστυνομία τον σταμάτησε.
Ο Christian Marchant, πολιτικός αξιωματούχος στην πρεσβεία των  Η.Π.Α. στην πρωτεύουσα Ανόι, προσπαθούσε  να  συναντηθεί με τον Nguyen Van Ly, με το οποίο είχε ένα ραντεβού, φέρεται να τον προσέγγισε η αστυνομία, να τον έριξαν στο έδαφος και να τον προσήγαγαν με ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας.


''Είναι μια σαφής παραβίαση της Σύμβασης της .......

.....Βιέννης που διέπει την προστασία των διπλωματών'', δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ, που να αρνήθηκε να δώσει το ονομά του.
Ο Ly, ένας αντιφρονούντας καθολικός ιερέας, καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση το 2007 με την κατηγορία ότι προσπαθεί να υπονομεύσει την κομμουνιστική κυβέρνηση.
Ο εξήντα επτά ετών παπάς είχε τεθεί σε κατ 'οίκον περιορισμό, για μια περίοδο 12 μηνών πέρυσι μετά από όγκο στον εγκέφαλο._

farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου