Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς συγκοινωνίες παρά τη δικαστική απόφαση.......................


Χωρίς συγκοινωνίες σήμερα η πρωτεύουσα, καθώς οι συνδικαλιστές σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλεϊ και λεωφορεία αποφάσισαν να προχωρήσουν κανονικά στη σημερινή 24ωρη απεργία παρά το γεγονός ότι αυτή κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο.

    Κανονικά θα διεξαχθούν τα δρομολόγια σε ΟΣΕ και Προαστιακό Σιδηρόδρομο, μετά την αναστολή της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) που είχε αρχικά εξαγγελθεί.

    Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, θα υποστούν τις πειθαρχικές και όποιες άλλες κυρώσεις προβλέπονται..............


    Τη σύσταση «Μητροπολιτικού Φορέα» για τις αστικές συγκοινωνίες, συγχωνεύσεις φορέων, υποχρεωτικές μετατάξεις και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις προβλέπει το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο.

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που παρουσίασε ο Δ. Ρέππας, από τις πέντε εταιρίες που λειτουργούν σήμερα κάτω από την ομπρέλα του ΟΑΣΑ δημιουργούνται δύο νέοι φορείς, ένας για τις Οδικές συγκοινωνίες, Τρόλεϊ και λεωφορεία και ένας για τα Μέσα σταθερής τροχιάς, Τραμ, Μετρό, ΗΣΑΠ. Συγκεκριμένα, η ΕΘΕΛ θα απορροφήσει τον ΗΛΠΑΠ και το Μετρό θα απορροφήσει τον ΗΣΑΠ και το Τραμ.

    Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, προβλέπεται η μετάταξη περίπου 1500 υπαλλήλων, από τους 11.850 εργαζόμενους που απασχολούνται σήμερα στις αστικές συγκοινωνίες.

    Παράλληλα, θα καταγγελθούν οι υπάρχουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και θα καταρτιστούν νέες κατά το πρότυπο του ΟΣΕ με τους νέους φορείς.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://www.ana-mpa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου