Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ

Δέκα στρατιώτες σκοτώθηκαν από μαχητές της Αλ Κάιντα, κατά την επίθεση ανταρτών σε στρατιωτικά οχήματα στη νότια Υεμένη, λένε αξιωματούχοι ασφαλείας. 

Τα περιπολικά οχήματα του στρατού δέχθηκαν επίθεση το πρωί στη Lawdar, μια πόλη στην επαρχία της Abyan όπου πολλές επιχειρήσεις εναντίων των ανταρτών έλαβαν μέρος πέρυσι.
"Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο οχήματα του στρατού βρέθηκαν σε ενέδρα  από 1...

.....5 μαχητές της Αλ Κάιντα ",  δήλωσε ο αρθρογράφος Mohammed Al-Qadhi,''η πόλη Abyan βρίσκετε συχνά στο μέσω  της αντιπαράθεσης μεταξύ του στρατού και της Αλ Κάιντα και πολλοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις'', πρόσθεσε.

Οι Μαχητές χρησιμοποίησαν RPG και πυροβόλα όπλα, καίγοντας ολοσχερώς τα οχήματα.

Ο στρατός με τα οχήματα συνόδευε ένα φορτηγό που μετέφερε προμήθειες τροφίμων που προορίζονταν για Στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή.
Το Υπουργείο Υγείας  επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων  ότι πέντε στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.


Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), ένας βραχίονας της Αλ Κάιντα και περιλαμβάνει πολίτες της Υεμένης και της Σαουδικής Αραβίας, στην Υεμένη έχουν ενταθεί οι επιθέσεις εναντίον δυτικών στόχων από πέρυσι.
Η κυβέρνηση του πρόεδρου της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ,  αντιμετωπίζει πιέσεις να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες πιο δυναμικά, με την υποστήριξη των ΗΠΑ. Η Πίεση αυξήθηκε μετά από δύο δέματα βόμβες  με προορισμό τις ΗΠΑ που βρέθηκαν στη Βρετανία και το Ντουμπάι τον Οκτώβριο._

farmaki


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου