Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

13-01-2011:Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Αττικής σχετικά με σύλληψη ημεδαπού για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Αστυνομική επιχείρηση για διακίνηση-κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου»
Από τη Δ.Α.Α/ Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργήθηκε Αστυνομική Επιχείρηση όπου συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για «ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ».
Από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά ημεδαπός χρήστης του Ίντερνετ, να έχει διακινήσει στο διαδίκτυο υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από προγενέστερη ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών, κλιμάκιο Αστυνομικών τουΤμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησε κατ οίκον έρευνα, από την οποία προέκυψε ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας, όπου η σκληρότητα του σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν πρωτοφανής. Το κατασχεθέν ψηφιακό υλικό ήταν κατηγοριοποιημένο κατά .....
....ηλικίες (2-11 ετών) και φύλλο.
Κατασχέθηκαν πέντε (5) σκληροί δίσκοι Η/Υ και ένα (1) usb stick , τα οποία διερευνώνται από τη Δ.Ε.Ε/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων, για να διαπιστωθεί εάν ο εμπλεκόμενος είχε σχέσεις με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Ο κατηγορούμενος ήταν χρήστης προγραμμάτων συνομιλίας και ανταλλαγής αρχείων « mIRC » και « Gigatribe » . Κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει αλλοδαπές διωκτικές αρχές χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο « dad -31» (πατέρας-31) .
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου