Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΙ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ


η πορεία του τοξικού νέφους.

Μετά τη Φουκουσίμα και το πυρηνικό εργοστάσιο στην Οναγκάουα τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού λόγω των επιπέδων ραδιενέργειας σε αυτό. Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκρηξης και στον αντιδραστήρα 3 της Φουκουσίμα προειδοποιούν οι Αρχές στην Ιαπωνία, αφού τέθηκε εκτός λειτουργίας και το εφεδρικό ψυκτικό σύστημα της μονάδας. 
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η στάθμη του νερού έχει κατέβει σε μεγάλο βαθμό, ώστε οι ραδιενεργές ράβδοι του πυρήνα βρίσκονται εκτεθειμένες έως και 3 μ.
Αναγκάστηκαν λοιπόν να χρησιμοποιήσουν ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ νερό για την ψύξη ανοίγοντας το κύκλωμα για συνεχή τροφοδοσία.

Σε δηλώσεις του ....
...την Κυριακή ο πρωθυπουργός Ναότο Καν είπε: "Πρόκειται για την μεγαλύτερη κρίση στη χώρα μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πρόβλημα στον αντιδραστήρα της Φουκουσίμα είναι μεγάλο αλλά δεν συγκρίνεται με αυτό του Τσερνόμπιλ ,υπάρχει το ενδεχόμενο να προκληθούν μπλακούτ σε μεγάλα τμήματα της χώρας λόγω της μειωμένης επάρκειας σε ηλεκρικό ρεύμα''. Κάλεσε τέλος τους συμπολίτες του να είναι ενωμένοι μπροστά στις δύσκολες αυτές στιγμές.
Η ψύξη με θαλασσινό νερό είναι η ''εύκολη λύση'' λόγω της εγγύτητας της θάλασσας αλλά η Παγκόσμια Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας δεν έχει ρωτήσει, πιθανόν το αποφεύγει, για το που καταλήγει το θαλασσινό νερό μια και το σύστημα είναι πλέον ανοικτό.
Παράλληλα, σε αγώνα δρόμου έχουν αποδοθεί οι τεχνικοί στον πυρηνικό σταθμό που πασχίζουν να αποτρέψουν την τήξη στους αντιδραστήρες._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου