Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

MAXEΣ ΠΑΝΤΟΥ - Μάχη με το χρόνο και τη ραδιενέργεια στην Φουκουσίμα


Εργάτες διαφόρων ειδικοτήτων εργάζονται στο σταθμό Φουκουσίμα, αψηφώντας το μεγάλο κίνδυνο για την υγεία τους από τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας, προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Το γαλλικό Ινστιτούτο Ραδιολογικής Προστασίας και Ασφάλειας από την Πυρηνική Ενέργειας υπολόγισε ότι η ραδιενέργεια που έχει απελευθερωθεί από το σταθμό Φουκουσίμα, μέχρι αυτή τη στιγμή, φτάνει το 1/10 της ραδιενέργειας που εκλύθηκε από το Τσερνόμπιλ. Ωστόσο, η Greenpeace επισημαίνει ότι η διαρροή ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα μπορεί να έχει σοβαρότερες επιπτώσεις, εξαιτίας του μεγάλου ποσοστού ραδιονουκλιδίων, όπως το Καίσιο-137, που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Εφόσον οι εκτιμήσεις του IRSN είναι σωστές, μπορούμε να πούμε ότι μόνο η κατεύθυνση του ανέμου έχει προστατεύσει, έως τώρα, τον ιαπωνικό λαό.
Επίσης, υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις, πως η ραδιενέργεια .....
....από την Ιαπωνία έφτασε στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ. Τα επίπεδα είναι εξαιρετικά χαμηλά, αλλά ανιχνεύσιμα. Η Greenpeace εξακολουθεί να ανησυχεί για την ασφάλεια των κατοίκων της Ιαπωνίας,  κυρίως των ανθρώπων κοντά στο σταθμό και των συνεργείων, που αγωνίζονται με κίνδυνο της ζωής τους, να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση.
Οι ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν αυτές τις ημέρες, εξαιτίας της εμμονής στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, ας είναι οι τελευταίες. Αποδεικνύουν δυστυχώς στους υπέρμαχους των πυρηνικών, ότι οι ισχυρισμοί περί ασφάλειας των αντιδραστήρων είναι απολύτως ψεύτικοι. Οι ενεργειακές ανάγκες παγκόσμια μπορούν να καλυφτούν πλήρως με 100% καθαρή ενέργεια, οπότε η πυρηνική ενέργεια, που είναι τόσο επικίνδυνη, είναι και εντελώς αχρείαστη._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου