Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΄΄ΜΠΕΚΕΡΕΛ΄΄ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

Τα όρια του ραδιενεργού ιωδίου στο θαλασσινό νερό στις ακτές της Φουκουσίμα έφτασαν 1250 φορές πάνω από το κανονικό ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.


Δείγματα τα οποία λήφθηκαν 330 μέτρα από την ακτή του εργοστασίου βρέθηκαν σημαντικά πιο υψηλά από τα δείγματα της Πέμπτης που είχαν βρεθεί 104 φορές υψηλότερα του κανονικού.
Οι μετρήσεις επίσης έδειξαν υψηλά επίπεδα κέσιου στα κανάλια απορροής και στους τέσσερις αντιδραστήρες.


Η εταιρεία Tokyo Electric Power Co. που διαχειρίζεται το εργοστάσιο δήλωσε ότι αυτές οι υψηλές μετρήσεις οφείλονται σε κάποια διαρροή του δικτύο άμεσα στην θάλασσα και όχι στις αναθυμιάσεις.


Δήλωσαν επίσης καθησυχαστικά ότι παρόλες τις υψηλές ενδείξεις τα αποτελέσματα στα θαλάσσια είδη θα είναι ....
....σχετικά μικρές! Γιατί σύμφωνα με τους επιστήμονες ,όσο απομακρύνεσαι από την πηγή της ρύπανσης στην θάλασσα ,τόσο περισσότερο διυλίζεται η ραδιενέργεια. 


Το Διεθνές Πρακτορείο Ατομικής Ενέργειας (International Atomic Agency) ανακοίνωσε ότι ραδιενεργό ιώδιο και κέσιο ανακαλύφθηκαν 30 χιλιόμετρα από τις ακτές.


Στην περιοχή της Φουκουσίμα οι αρχές είχαν ελέγξει μέχρι την Πέμπτη για ραδιενέργεια 87,813 ανθρώπους.
Από αυτούς 98 βρέθηκαν να έχουν πάνω από τα όρια ενδείξεις.


Τα επίπεδα του ραδιενεργού ιωδίου στο πόσιμο νερό στις πόλεις Τοκαϊμούρα και Χιτάτσι βρέθηκαν μεταξύ 31 και 97 μπεκερέλ ανά κιλό νερού. Οριακά χαμηλότερα από τα 100 μπεκερέλ που απαγορεύουν την χορήγηση νερού σε βρέφη. Τα 300 μπεκερέλ είναι το αντίστοιχο για τους ενήλικες._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου