Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΕΙ ΛΙΒΥΗ


H Τουρκία ''προσφέρθηκε'' να συμβάλλει πέντε πολεμικά πλοία και ένα υποβρύχιο τις διεθνείς επιχειρήσεις στην Λιβύη. Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χρησιμοποιηθεί αυτή η δύναμη μόνο για ανθρωπιστικούς και αμυντικούς λόγους.
Η Τουρκική κυβέρνηση θα ζητήσει αύριο την έγκριση του Τουρκικού κοινοβουλίου ώστε να στείλει στρατιώτες και υλικό στην Λιβύη, παρόλο το θολό τοπίο που δημιουργήθηκε για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.
Δεν δόθηκαν άλλες πληροφορίες για το σκεπτικό της εμπλοκής που θα χρησιμοποιηθεί στο κοινοβούλιο, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να .......
....μην εγκριθούν οι περιπολίες.
Το NATO δέχτηκε προτάσεις από έξι χώρες για 16 πολεμικά πλοία που θα δημιουργήσουν το εμπάργκο όπλων. Η Τουρκία πρόσφερε ένα υποβρύχιο, τέσσερις φρεγάτες και ένα πλοίο υποστήριξης. 
Η κίνηση αυτή έρχεται μια ημέρα πριν την επίσκεψη του Διοικητή του ΝΑΤΟ από τις Βρυξέλλες στην Άγκυρα, προφανώς για να παρακάμψει τις όποιες σκέψεις της Τουρκίας για βέτο στην επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσης.
Η επίσκεψη του ''δικού μας'' αμερικανοθρεμένου Ναυάρχου James Σταυρίδης, του ανώτερου Διοικητή του ΝΑΤΟ, είχε προγραμματισθεί πριν την Λιβυκή κρίση ,αλλά σίγουρα οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στα τρέχοντα γεγονότα._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου