Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ........ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ


H Σουηδία που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ αλλά στρατιωτικά υπολογίσιμη δύναμη θα συμμετάσχει οικειοθελώς στους βομβαρδισμούς της Λιβύης. 

Οι λόγοι είναι, η θετικές γνώμες που θα αποκτήσει εντός της συμμαχίας και το ειδικό βάρος που θα αποκτήσει η συμμετοχή της με την ''αντίπαλη'' Ρωσία. Ο σημαντικότερος λόγος κατ’εμέ, είναι η παρουσία σε μια πολεμική σύρραξη-διαφήμιση για τα οπλικά της συστήματα, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που πρωτοστάτησε η Γαλλία.

Ο Σουηδός Υπουργός εξωτερικών Carl Bildt (πρωην Προθυπουργός) ήταν ο πρώτος που ήθελε να βγεί η χώρα του από την επιλογή της ουδετερότητας.
Πριν ακόμη την συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen, ο πρωθυπουργός Reinfeldt έχει ήδη προτείνει την συμμετοχή στο Κοινοβούλιο, που θα λάβει και την τελική απόφαση. Θα σταλούν στην Λιβύη οκτώ επιθετικά αεροπλάνα ''Gripen'', ένα μεταφορικό αεροπλάνο "Hercules" και ένα ιπτάμενο ραντάρ.
Η συμμετοχή αυτή είναι μάλλον ο προπομπός της ....
.....εισαγωγής της Σουηδίας στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ και μακριά από τις ''αγκάλες'' της συνορεύουσας Ρωσίας στην Βαλτική.
Το ΝΑΤΟ με την εισαγωγή της βαλτικής Σουηδίας στις τάξεις του, θα καταφέρει ένα σοβαρό πλήγμα στα σύνορα της Ρωσίας .


MANPAD
Η μικρή χώρα των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων  έχει στρατιωτική υπεροπλία και πληθώρα στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου κατελάμβανε την ΔΕΚΑΤΗ θέση στον κατάλογο εξαγωγέων όπλων! Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ανεβεί στην ΕΒΔΟΜΗ θέση πουλώντας όπλα αξίας ΔΥΟ ΔΙΣ ΕΥΡΩ! Στους πελάτες της συγκαταλέγονται οι Ολλανδοί ,οι Ινδοί, οι Πακιστανοί, η Λατινική Αμερική η, Νότιος Αφρική ,ακόμα και οι Αμερικάνοι με τους Βρετανούς.  

CV 90
Οι γνωστότερες κατασκευές τους είναι τα επιθετικά αεροπλάνα JAS 39 Gripen, τα τεθωρακισμένα οχήματα CV90 και τα ραντάρ ARTHUR. Επίσης κατασκευάζουν ελικόπτερα, υποβρύχια, πλοία, ραντάρ, τανκ, αυτοκινούμενα πυροβόλα και αυτόνομα  MANPADS.
Ο μόνιμος στρατός αριθμοί 25,000 ανθρώπους αλλά άμεσα διπλασιάζεται αν παρουσιαστεί ανάγκη. Κατέχουν 165 πολεμικά αεροπλάνα και 102 υποστηρικτικά, περίπου 50 πλοία επιφανείας και πέντε υποβρύχια.
Για σχεδόν 200 χρόνια η Σουηδία παρέμεινε ουδέτερη, τα τελευταία χρόνια όμως η Σουηδία επιλέγει στρατιωτικές ασκήσεις όλο και μεγαλύτερες. Πριν δυο χρόνια συμμάχησαν με την Φιλανδία την Νορβηγία την Δανία και την Ισλανδία για κοινές περιπολίες και ασκήσεις στην αρκτική. _

farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου