Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Τα «επτά χρόνια φαγούρας» γίνονται… τρία!


Μια νέα βρετανική έρευνα, αποδεικνύει ότι οι δυσκολίες στις σχέσεις, φτάνουν στο πιο κρίσιμο σημείο τους στα τρία χρόνια κι όχι στα επτά, όπως θεωρούνταν μέχρι τώρα.


Η αύξηση του βάρους, η τσιγκουνιά, η αδιαφορία για την προσωπική υγιεινή και το ροχαλητό, είναι μερικά από τα εμπόδια του πάθους, τα οποία οδηγούν σε επιτάχυνση την παρακμή μιας σχέσης, τη σύγχρονη εποχή. Αυτά είναι τα συμπεράσματα έρευνας που διεξήγαγε η Warner Brothers στο πλαίσιο της προώθησης της κωμωδίας «Hall Pass» στους βρετανικούς κινηματογράφους.


Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 Βρετανοί ενήλικες που βρίσκονταν σε σταθερή σχέση και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι 36 μήνες είναι η κρίσιμη στιγμή κατά την οποία το στρες μιας σχέσης φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα και το ζευγάρι έχει την τάση να προτιμά διακοπές χώρια και να χάνει το ρομαντισμό του.


«Οι περισσότερες ώρες εργασίας σε συνδυασμό με .....
.......οικονομικές ανησυχίες, δημιουργούν προβλήματα στις σύγχρονες σχέσεις και παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση για διακοπές χωριστά και Σαββατοκύριακα μακριά ο ένας από τον άλλον, προκειμένου να αναβιώσει ο χαμένος ρομαντισμός», είπε στο Reuters η υπεύθυνη της έρευνας Judi James.


Η έρευνα συνέκρινε τις απαντήσεις με εκείνες ζευγαριών που διατηρούσαν πιο «επιπόλαιες» σχέσεις (που κρατούσαν λιγότερο από τρία χρόνια), αλλά και με εκείνες ζευγαριών που ήταν παντρεμένα χρόνια.


Τα ευρήματα έδειξαν ότι 67% του συνόλου των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι μικροί τσακωμοί που είναι φαινομενικά ακίνδυνοι και συχνά προσφιλείς κατά την πρώτη περίοδο μιας σχέσης, συχνά γίνονται σοβαρές αιτίες μεγαλύτερων τσακωμών, την περίοδο των τριών χρόνων.


Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (52%), οι οποίοι είχαν μικρές σχέσεις, δήλωσαν ότι απολαμβάνουν το sex, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με μόλις 16% εκείνων που είχαν σχέσεις άνω των τριών ετών. Αυτό δείχνει ότι όσο περνάει ο καιρός σε μια σχέση, τόσο χάνεται ο ρομαντισμός, αφήνοντας τη θέση του σε πιο πρακτικά θέματα, καθώς όπως δήλωσε το 55% των ερωτηθέντων που είχαν μακροχρόνιες σχέσεις, έπρεπε να βάζουν «χρονοδιάγραμμα» στις ρομαντικές στιγμές τους.


Η έρευνα έδειξε επίσης κατά τα πρώτα τρία χρόνια μιας σχέσης, το ζευγάρι κάνει αρκετά κομπλιμέντα ο ένας στον άλλον, κάτι που δε συμβαίνει από τα τρία χρόνια σχέσης και μετά. Επίσης, το 76% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι σημαντικό στη σχέση το να έχει ο καθένας το «χώρο» του και να ασχολείται και με διαφορετικά πράγματα. Το ένα τρίτο περίπου (34%) εκείνων που διατηρούσαν σχέση για πάνω από τρία χρόνια, περνούσαν τουλάχιστον 2 βραδιές το μήνα κάνοντας αυτό που τους άρεσε, ενώ το 58% από αυτούς, έκαναν συχνά διακοπές χωριστά.


Οι δέκα πρώτες καθημερινές συνήθειες που «σκοτώνουν» το πάθος, σύμφωνα με την έρευνα είναι:


1. Αύξηση βάρους/ έλλειψη σωματικής άσκησης (13%)


2. Χρήματα και τσιγγουνιά (11%)


3. Υπερβολικές ώρες εργασίας (10%)


4. Θέματα προσωπικής υγιεινής (9%)


5. Πεθερικά και άλλα μέλη της οικογένειας (9%)


6. Έλλειψη ρομαντισμού (σεξ, δώρα κλπ) (8%)


7. Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ (7%)


8. Ροχαλητό και περίεργες ώρες ύπνου (6%)


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου