Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΟΧΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ - Προτάσεις διεξόδου από τους Οικολόγους Πράσινους


Πρωτοβουλία για αποκλιμάκωση της έντασης και της βίαιης αντιπαράθεσης στην Κερατέα αναλαμβάνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Θεωρούν ανησυχητικές τις εξελίξεις, με τις πληροφορίες για διπλασιασμό των αστυνομικών  δυνάμεων στην περιοχή, τις καταγγελίες ότι σκοπός ήταν ο αποκλεισμός της πόλης προκειμένου να δοθεί άδεια να εγκατασταθούν νέα μηχανήματα στο Οβριόκαστρο και να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής της χωματερής, αλλά και με τον αποκλεισμό της κεντρικής οδικής αρτηρίας με μπάζα, ως αντίδραση των κατοίκων. Είναι φανερός ο κίνδυνος για ραγδαία κλιμάκωση της αντιπαράθεσης πολιτών - κυβέρνησης η οποία οδηγεί σε ακόμη περισσότερη βία και αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες.
Στο πλαίσιο αυτό οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε:....
.....
  • Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, να σεβαστεί την απόφαση της δικαιοσύνης που απαγορεύει τη συνέχιση των εργασιών, και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή,προλαμβάνοντας πιθανή τραγική κατάληξη της στείρας αντιπαράθεσης με τους κατοίκους.
  • Το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής, όπου ανήκει και η Κερατέα, να εγγυηθούν την ομαλή αποχώρηση του εργολάβου και των αστυνομικών δυνάμεων.
Ως αμέσως επόμενο βήμα θεωρούμε όμως απαραίτητη την επείγουσα διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων που θα επιτρέψουν στην περιοχή να συμβάλει σε βιώσιμες λύσεις για το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Αττική χωρίς νέους ΧΥΤΑ σε καμιά περιοχή. Στην κατεύθυνση αυτή οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ήδη επεξεργαστεί και καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στοhttp://www.ecogreens-gr.org/Docs/Skoupidia.pdf.
Οι προτάσεις αυτές δεν απαιτούν κανένα νέο χώρο ταφής, παρατείνουν το χρόνο ζωής υπαρχόντων ΧΥΤΑ πολύ περισσότερο από ό,τι τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση σχέδια, ενώ και κοστίζουν πολύ λιγότερο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας τόσο σε εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, όσο και σε εκπροσώπους της περιφέρειας αλλά και της κυβέρνησης, αποσπώντας κατ' αρχή συμφωνία από όλες τις πλευρές. Είναι προφανές ότι με αφορμή και τη δρομολογημένη επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού, όλες οι πλευρές πρέπει να συζητήσουν σε βάθος προτάσεις σαν αυτή.
Αναγκαίο όμως γι' αυτό, είναι οι εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν την απαραίτητη ωριμότητα και να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της έντασης και της βίας. Η λύση βρίσκεται στην διαβούλευση και το διάλογο και όχι στη βία και την επιβολή!_
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου