Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Νέο ντοκιμαντέρ σατιρίζει τον Μπερλουσκόνι


io?....poco strongo?

Νέο βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τον «καβαλιέρε» παρουσιάζει τις σκοτεινές πτυχές αλλά και τις γκάφες του ιταλού πρωθυπουργού.


Ένα νέο, μη-κολακευτικό ντοκιμαντέρ για την ζωή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιταλός πρωθυπουργός με τίτλο «Silvio Forever» προβάλλεται αυτές τις μέρες στο εξωτερικό. Το ντοκιμαντέρ χρησιμοποιεί παλιές φωτογραφίες και αποσπάσματα από την τηλεόραση, ενώ ένας ηθοποιός του οποίου η φωνή μοιάζει με του Μπερλουσκόνι, καλύπτει τα αφηγηματικά τμήματα.


Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στα σκάνδαλα και στα νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιταλός πρωθυπουργός, από το πιο πρόσφατο «Rubygate» αλλά και τις κατηγορίες για ....
....φοροδιαφυγή και δωροδοκίες. Αναφορικά με το «Rubygate», δηλώσεις της μητέρας του Μπερλουσκόνι προκάλεσαν γέλιο στο κοινό μιας preview προβολής, όταν ειπώθηκε ότι «δεν του αρέσει η κοινωνική σκηνή και δεν θα βρείτε ποτέ φωτογραφία του Σίλβιο να συναναστρέφεται με κοπέλες». Δεν λείπουν και άλλες κωμικοτραγικές στιγμές του, όπως όταν χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα «μελαμψό».


Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την άνοδο του Μπερλουσκόνι από τις φτωχικές συνοικίες ως την ανάδειξή του στον τρίτο πιο πλούσιο ιταλό, εκθειάζοντας ειρωνικά την εργατικότητα του. Ένας από τους συγγραφείς του ντοκιμαντέρ, ο Gian Antonio Stella δήλωσε στο Reuters ότι «θα ήταν το πιο εύκολο πράγμα να φτιάξουμε μια κακόβουλη ταινία για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για αυτό και τον αφήσαμε να μιλήσει ο ίδιος για τον εαυτό του». Τα συμπεράσματα δικά σας, αλλά από ό,τι φαίνεται, μάλλον δεν θα πρέπει να υπολογίζουν οι συντελεστές του «Silvio Forever» στην υποστήριξη του Μπερλουσκόνι.
http://www.clickatlife.gr/story/cinema/neo-ntokimanter-satirizei-ton-mperlouskoni?id=1947947

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου