Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΚΛΕΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΠΙΚΑΣΣΟ ΞΑΝΑ-ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


η ...καθήμενη!

Ένας πίνακας που θεωρείτε έργο του Πάμπλο ΠΙΚΑΣΣΟ και είχε κλαπεί από το μουσείο του Κουβέιτ το 1990, κατά την διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου, βρέθηκε στο Μπαλικεσίρ μια επαρχία της δυτικής Τουρκίας.
Οι χωροφύλακες δέχθηκαν μια πληροφορία ότι ένας πίνακας του ΠΙΚΑΣΟ θα πωλούνταν στο Μπαλικεσίρ. Οι χωροφύλακες έμαθαν για τον πωλητή, ένα 41χρονο από την Κωνσταντινούπολη ότι ψάχνει για αγοραστή και άρχισαν να τον παρακολουθούν.
Ο πωλητής φέρεται να είχε....
... ήδη κλείσει την συμφωνία πώλησης και ταξίδευε με λεωφορείο από την Πόλη. Στο σταθμό, με την άφιξή του λεωφορείου, οι χωροφύλακες τον συνέλαβαν. 
Το πρακτορείο ειδήσεων Anatolia μετέδωσε ότι ο πίνακας αφορά μια καθήμενη γυμνή γυναίκα, με την εγγραφή στην κάτω πλευρά ''Πικάσσο 1924'' και στην πίσω φέρει την σφραγίδα του μουσείου του Κουβέϊτ! Η τιμή του εκτιμάται στα 10 εκατομμύρια δολάρια.
Ο πίνακας λοιπόν, φέρεται να είναι ''Η ΓΥΜΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ'', ένας πίνακας που κλάπηκε μετά την εισβολή των Ιρακινών στο Κουβέϊτ το 1990 .
Ωστόσο, ο συγκεκριμένος πίνακας δηλώθηκε ότι ''βρέθηκε'' τον Αύγουστο του 2007 σε αστυνομική επιχείρηση στην Βαγδάτη. Οι αμφιβολίες για τον πίνακα που είχε βρεθεί τώρα αποδεικνύονται βάσιμες.
Με την σύλληψή του ο πωλητής οδηγήθηκε στην φυλακή χωρίς να δοθεί ευκαιρία για περαιτέρω  δημοσιογραφική έρευνα._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου