Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

''ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ'' ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟ ΤΟΡΠΙΛΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ


Απογευματινές ώρες χθες, το Λιμενικό Τμήμα Ζέας ενημερώθηκε από το πλήρωμα του πλωτού γερανού «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Ελευσίνας 25, ότι στη θαλάσσια περιοχή της μαρίνας Φαλήρου (40μ. από τον κυματοθραύστη και σε βάθος 8μ.) ανεσύρθη από τον πλωτό γερανό, ο οποίος εκτελεί έργα εκβάθυνσης των εκβολών του Κηφισού ποταμού, μεταλλικό αντικείμενο, πιθανόν πολεμικό υλικό.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν προσωπικό του Λιμενικού Τμήματος, την οποία και απέκλεισαν, καθώς και πυροτεχνουργοί του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, οι οποίοι μετά από έρευνα διαπίστωσαν ότι το μεταλλικό αντικείμενο είχε σχήμα κυλινδρικό, με μήκος περίπου 1,92εκατ. και περίμετρο περίπου 1,52εκατ. και βρισκόταν σε προχωρημένη οξείδωση, επικαλυμμένο με στρειδώνα.
 Στην συνέχεια πυροτεχνουργοί της Διοίκησης ......
.....Υποβρύχιων Καταστροφών του Π.Ν. διενήργησαν έλεγχο στο μεταλλικό αντικείμενο και πρόκειται για μεσαίο τμήμα (θάλαμος καυσίμου) τορπίλης ατμού, το οποίο είναι ακίνδυνο.
Από Ε’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ειδοποιήθηκε η αρμόδια Υπηρεσία της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου για τις περαιτέρω ενέργειες απομάκρυνσης του._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου