Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ένας ζωντανός θρύλος της reggae στην Ελλάδα


Μια από τις θρυλικές και πιο ιδιαίτερες μορφές που έχει γεννήσει η Τζαμάικα, ο Horace Andy επισκέπτεται τη χώρα μας για μία μοναδική συναυλία, σήμερα 24 Μαρτίου.


Ο θρύλος της reggae Horace Andy έρχεται στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, την Πέμπτη 24 Μαρτίου.


Ο γεννημένος το 1951 στο Kingston της Τζαμάικα καλλιτέχνης είναι μία από τις πιο εξέχουσες reggae προσωπικότητες του κόσμου και έγινε γνωστός για την ξεχωριστή μελιστάλακτη φωνή του και την ασύγκριτη ικανότητά του να γράφει τραγούδια που λατρεύονται από το κοινό. Έντονα πολιτικοποιημένος όντας Rastafarian σε όλη του την πορεία, ο Horace Andy έχει γράψει δυνατούς και συνειδητοποιημένους στίχους στέλνοντας τα δικά του μηνύματα αγάπης, ενότητας, ελευθερίας και ελπίδας και κατέχει δικαίως μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους μεγάλους Rastafarian. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από .....
...30 albums.


Ταξιδεύοντας μέσα από τα μονοπάτια της rock steady/early reggae, της lovers rock, και της dancehall σε όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα πορείας του, έγραψε και συνεχίζει να γράφει τεράστια hits και albums και δε διστάζει να ταξιδέψει σε άγνωστα μουσικά νερά κάνοντας το άγνωστο κάτι καινούργιο και συνάμα δικό του, ενώ έχει κατορθώσει να 'ναι διαρκώς στην αιχμή των μουσικών εξελίξεων. Αυτό άλλωστε, αποδεικνύει και η συνεργασία του το 1990 με τους Massive Attack.


H συνεργασία ξεκίνησε αρχικά, με την προοπτική να προσφέρει o Horace Andy την ιδιαίτερη φωνή του για τη δημιουργία πειραματικών vocals στο πρώτο album των Masssive Attack «Blue Lines». Κατέληξε όμως, στο να δημιουργήσει έναν ολόκληρο μουσικό κόσμο με τη γέννηση του trip-hop ήχου γράφοντας ιστορία.


Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Fundracar, μια reggae collectiva που ενώνει ανθρώπους από την Κούβα, την Κένυα, την Ελλάδα και διαθέτουν μια reggae, dubrock και indie αισθητική, ενώ ο ρυθμός τους βασίζεται σ' όλα τα είδη της μαύρης μουσικής. Το warm - up στα decks έχουν αναλάβει οι Rankin Johnny, Ιωσήφ Βάγγερ και Mrs. HCN.


Πληροφορίες: Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος Είσοδος Γ, Πειραιώς 254, Ταύρος, στις 8.30 μ.μ., είσοδος 28 ευρώ.
._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου