Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-ΚΑΝΤΑΦΙ: ''ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ''


Τα στρατεύματα του Καντάφι εισήλθαν στην ανατολική Βεγγάζη θέτοντας υπό διωγμό τους αντάρτες. Πυραυλική επίθεση κατέστρεψε το διοικητήριο της τοπικής επιτροπής των ανταρτών.

Οι αντιαεροπορικές συστοιχίες καταστράφηκαν μετά την πρωινή επίθεση. Ήδη τα τεθωρακισμένα του Συνταγματάρχη διαβαίνουν τους δρόμους της Βεγγάζης. Οι αντάρτες ετοιμάζονται για την τελική μάχη, τοποθετούν τσιμεντένια μπλόκα στο κτίριο των Δικαστηρίων όπου στεγάζεται το Εθνικό Συμβούλιο των ανταρτών. Οκτώ αντάρτες αναφέρθηκαν επίσης ότι σκοτώθηκαν στην Δυτική Βεγγάζη.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να διαφύγουν, χιλιάδες πολίτες κατευθύνονται προς το Τομπρούκ κοντά στα Αιγυπτιακά σύνορα.
Η Λιβυκή Κυβέρνηση επιμένει ότι καμία στρατιωτική ενέργεια δεν έλαβε χώρα στην Βεγγάζη.
Ο Συνταγματάρχης ΚΑΝΤΑΦΙ έστειλε ένα επείγον μήνυμα στον Ban Ki-Moon, στους προέδρους της Αμερικής ΟΜΠΑΜΑ και Γαλλίας ΣΑΡΚΟΖΥ καθώς και στο πρωθυπουργό της Αγγλίας ΚΑΜΕΡΟΝ: "έχω ......

...την υποστήριξη όλου του Λίβυου λαού, είμαι προετοιμασμένος να πεθάνω και ο λαός είναι προετοιμασμένος να με ακολουθήσει''.
"Η Λιβύη δεν είναι δικιά σας, οι αποφάσεις των Ενωμένων Εθνών είναι άκυρες. Αυτό είναι αδικία είναι καθαρή αγριότητα. Δεν έχετε δικαίωμα να ασχολείστε με τα εσωτερικά μας. Δεν θα ρίξουμε ούτε μια σφαίρα εναντίον των ανθρώπων μας''.
Ο πόλεμος όμως καλά κρατεί, Γαλλικό αεροπλάνο κατέστρεψε πριν από λίγο ένα από τα τεθωρακισμένα που μπήκαν στην Βεγγάζη....._
farmaki




1 σχόλιο:

  1. Δύσκολο και ανεδαφικό ίσως να κρίνει κανείς τα σημερινά γεγονότα.Σίγουρα επέρχονται μεγάλες αλλαγές.Η νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί μακάρι να οδηγήσει σε ένα ασφαλέστερο και δικαιότερο μέλλον.Μας αφορούν όλους οι εξελίξεις,γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα ζούμε όντως ιστορικές στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή